Sivasspor – CFR Cluj, rahat turcesc amar în Conference League: Echipa lui Dan Petrescu s-a făcut de râs

Sivasspor – CFR Cluj, rahat turcesc amar în Conference League: Echipa lui Dan Petrescu s-a făcut de râs

Spre deosebire de FCSB, care s-a făcut de râs în Conference League, CFR Cluj a avut, fără îndoială, un parcurs decent în primele patru etape din aceeași competiție. Iar „dubla“ victorie cu Slavia Praga, fără gol primit, merită toate aplauzele. Pentru că, la ce echipe avem în România, astfel de rezultate chiar sunt extraordinare.

Dan Petrescu a înregistrat un alt rezultat foarte slab cu CFR, tot în fața celor de la Sivasspor.

Când terminăm însă cu laudele la adresa formației din Gruia, trebuie spus și un adevăr dureros: să te uiți la un meci al CFR-ului poate fi, de multe ori, un calvar! Iar dacă meciul începe târziu, cum a fost cel cu Sivasspor, în care lovitura de începere s-a dat la ora 22.00, atunci îți trebuie niște cafele tari de tot ca să nu adormi în fața ecranului, cu telecomanda în mână!

Jocul insipid al clujenilor, în care spectacolul e sacrificat total e, într-adevăr, aducător de rezultate, însă și un veritabil „somnifer“ fotbalistic! Așa a fost și joi seară, cu Sivasspor. Ce-i drept, CFR a început în forță, cu o ocazie ratată în minutul 3. Apoi însă, s-a cam baricadat în apărare, acceptând dominarea gazdelor. Și atenție: Sivasspor nu e vreo forță în Turcia, dovadă și faptul că ocupă abia locul 13 din 19, după 11 etape, fiind la un punct de primul loc retrogradabil!

Contra CFR-ului însă, Sivasspor a câștigat la Cluj (1-0) și a presat în primele 45 de minute din partida de pe teren propriu. Bara din minutul 16, când Scuffet a deviat mingea în transversală, a anunțat, practic, golul din minutul 22. Mingea deviată cu capul de Arslan a fost „tăiată“ de Yatabaré, cu Scuffet doar spectator. Problema a fost că reluările au lăsat impresia că vârful din Mali a plecat din ofsaid, înainte de a înscrie. Cum în Conference League nu există sistemul de arbitraj video (VAR), golul a fost validat de centralul norvegian, Rohit Saggi

Până la finalul reprizei, CFR a încercat să joace ceva, să lege niște acțiuni ofensive, însă doar șutul lui Janga, parat excelent de goalkeeper-ul Vural (29), a pus poarta turcilor în pericol. La pauză: Sivasspor – CFR, scor 1-0.

Yatabaré a marcat două goluri în poarta CFR-ului.

Yatabaré a marcat două goluri în poarta CFR-ului.

CFR, distrusă după pauză

La reluare, primele 18 minute s-au jucat cam degeaba! CFR a continuat cu prestația ei ștearsă, în timp ce Sivasspor, la adăpostul avantajului minim de pe tabelă, nici ea n-a mai forțat deloc. Așadar, nimic notabil până în minutul 64. Când ivorianul Max Gradel a bătut o lovitură liberă, iar mingea a fost deviată în propria poartă de Janga! Sivasspor – CFR Cluj, 2-0, iar lucrurile erau clare.

Campioana și-a întregit seara de coșmar, după ce șutul israelianului Sabi'A a fost respins până la Yatabaré, iar acesta a ridicat scorul la 3-0 cu o adevărată torpilă (73). Așa s-a și terminat partida, iar rezultatul a trimis Sivasspor în optimile Conference League cu o rundă înainte de finalul fazei grupelor.

Calculele calificării pentru CFR Cluj

Pentru locul 2, care oferă șansa unui play-off pentru accederea în optimi, cu o echipă venită din Liga Europa, se bat, în primul rând, CFR Cluj și Slavia Praga. Cum aceste două formații se află la egalitate de puncte, în ultima etapă, ardelenii trebuie să obțină minimum același rezultat ca formația cehă pentru a termina pe locul 2. Asta deoarece, dacă egalitatea de puncte se va menține și după ultima rundă, atunci CFR va fi avantajată de dubla victorie cu Slavia Praga. În schimb, dacă CFR, Slavia Praga și Ballkani vor fi la egalitate de puncte după ultima etapă, atunci se va face un clasament în trei între ele și astfel se va stabili echipa de pe locul 2 în această grupă.

Iată programul partidelor din ultima rundă în grupa G: Slavia Praga - Sivasspor și CFR Cluj - Ballkani. Ambele partide sunt programate pentru joi, 3 noiembrie, de la ora 19.45.

Conference League, etapa a 5-a, astăzi

Grupa B

Anderlecht – FCSB 2-2

West Ham – Silkeborg 1-0

Clasament

1. West Ham 5 5 0 0 10-4 15

2. Silkeborg 5 2 0 3 12-5 6

3. Anderlecht 5 1 2 2 4-5 5

4. FCSB 5 0 2 3 3-15 2

Grupa G

Ballkani – Slavia Praga 0-1

Sivasspor – CFR Cluj 3-0

Clasament

1. Sivasspor 5 3 1 1 10-6 10

2. CFR Cluj 5 2 1 2 4-5 7

3. Slavia Praga 5 2 1 2 5-6 7

4. Ballkani 5 1 1 3 8-10 4

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sumele puse în joc în Conference League

*Fiecare victorie: 500.000 de euro

*Fiecare remiză: 166.000 de euro

*Locul 1 în grupă: 650.000 de euro

*Locul 2 în grupă: 325.000 de euro

*Calificarea în primele faze eliminatorii: între 300.000 şi 600.000 de euro

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…