Slovenia, dispusă să găzduiască întâlnirea dintre Putin și Trump (președintele sloven)

Slovenia este dispusă să găzduiască prima întâlnire între președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin, respectiv, Donald Trump, a declarat într-un interviu acordat miercuri în exclusivitate agenției de presă TASS președintele Sloveniei, Borut Pahor, înaintea vizitei sale la Moscova.

"Alegerea locului pentru o întâlnire la cel mai înalt nivel depinde de decizia Washingtonului și a Moscovei", a spus liderul sloven, adăugând că, în cazul în care se va decide ca cei doi șefi de stat să se întâlnească în Slovenia, "vom fi doar încântați".

Pahor consideră o astfel de întâlnire "extrem de importantă și necesară," notează TASS. "SUA au ajuns la necesitatea revizuirii relațiilor lor cu Rusia, ceea ce va permite un dialog politic mai eficient și deschis. Sper că nu va fi doar o discuție între liderii a două mari puteri, ci un semnal pentru întreaga lume că vor urma schimbări în bine ", — a subliniat el.

Liderul de la Ljubljana a amintit că o întâlnire asemănătoare a avut deja loc în Slovenia în 2001, între șeful de la acea vreme a administrației americane George W. Bush și presedintele rus, Vladimir Putin.

Anterior, ideea de a organiza o întâlnire între Putin și Trump în Slovenia a fost susținută de premierul sloven Miro Cerar și ministrul său de externe Karl Erjavec.

Președintele sloven este așteptat la 10 februarie într-o vizită oficiala la Moscova, în fruntea unei delegații ce va include 40 de reprezentanți ai cercurilor de afaceri și companii din Slovenia. Cu această ocazie, se așteaptă semnarea a 11 contracte bilaterale în domenii precum agricultura, telecomunicațiile, schimbul de tehnologii și energia în valoare de mai mult de 1 miliard de euro, scrie TASS.

Din 2014, Rusia face obiectul unor sancțiuni economice din partea UE și SUA ca urmare a rolului său în criza din Ucraina, însă unele țări membre ale UE ar dori ridicarea sancțiunilor pe măsura reglementării situației din estul teritoriului ucrainean.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea