Slovenia: Responsabila programelor de ştiri de la televiziunea publică demisionează pe fondul presiunilor asupra media

Slovenia: Responsabila programelor de ştiri de la televiziunea publică demisionează pe fondul presiunilor asupra media

Editoarea programelor de ştiri de la postul public de televiziune din Slovenia (RTVS), Manica Janezic Ambrozic, şi-a anunţat, vineri, demisia în semn de protest împotriva tăierilor editoriale planificate în programele pe anul viitor, relatează sâmbătă dpa.

Directorul interimar al postului, Valentin Areh, a îndemnat-o pe Janezic să-şi reevalueze decizia şi să mai rămână în funcţie cu titlu temporar.

Anunţul vine după ce sindicatul ziariştilor din Slovenia SNS a făcut cunoscut că în 2022 mai multe programe de ştiri, precum şi talk-show-uri vor fi reduse sau anulate.

Conform unor critici, serviciile publice de media din Slovenia se află de mai multă vreme sub presiuni din partea guvernului de centru-dreapta al premierului naţionalist Janez Jansa.

Directorul general al agenţiei de presă STA, Bojan Veselinovic, a demisionat în semn de protest la finele lui septembrie, după ce guvernul sloven a blocat finanţarea publică a instituţiei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…