SLUGOIUL lui Iliescu, Valer Dorneanu, NOUL președinte al CCR!

SLUGOIUL lui Iliescu, Valer Dorneanu, NOUL președinte al CCR!

Valer Dorneanu, procuror comunist și apoi pesedist, a fost ales președinte al Curții Constituționale a României!

Valer Dorneanu (72 ani) este judecator al Curtii Constitutionale. Inainte de a ajunge la Curte, a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul - armata, justitie, politie, penitenciare. A mai fost deputat PSD in 2000-2008, iar in primul mandat de parlamentar a fost presedintele Camerei Deputatilor. In perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 din municipiul Bucuresti. Apoi a fost expert pe probleme de legislatia muncii la UGSR si din nou procuror la Directia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generala intre anii 1980 - 1985.

Uite-l și pe Marian Enache/FSN, Iliescu, ApR, PC, UNPR

Enache a devenit membru al Parlamentului în primul Legislativ după Revoluţia din 1989, ales pe listele FSN, unde ocupa funcţia de vicepreşedinte. „Am avut şansa să fac parte din comisia constituantă care a adoptat legea fundamentală şi am văzut modul în care s-a născut Constituţia“, a povestit din acea perioadă Marian Enache, precizând că a fost dintre cei care au propus înfiinţarea Curţii Constituţionale.

După cei doi ani petrecuţi în Parlament, viitorul judecător al CCR a fost cules consilier prezidenţial pentru probleme juridice de către Ion Iliescu. Enache a fost şi ambassador al României în Republica Moldova. În 1996 se întoarce în Parlament, iar un an mai târziu, odată cu înfiinţarea Alianţei pentru România (ApR), este ales vicepreşedintele formaţiunii conduse de Teodor Meleşcanu.

În septembrie 2008 se înscrie în Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu. În 2012, a candidat la alegerile parlamentare în judeţul Neamţ, pe listele UNPR, partid condus la acea vreme de fostul vicepremier Gabriel Oprea.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS