SMFN: 2.000 de militari din opt țări participă la un exercițiu naval în Marea Neagră

SMFN: 2.000 de militari din opt țări participă la un exercițiu naval în Marea Neagră

1.000 de militari români și alți 1.000 din șapte țări, cu tehnică de luptă navală și aeriană, participă în perioada 18 - 22 iulie la cel mai mare exercițiu multinațional, organizat în acest an de Forțele Navale Române, care se va desfășura în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre, anunță Statul Major al Forțelor Navale (SMFN).

În cadrul exercițiului, intitulat SEA SHIELD 16, vor fi evaluate structurile din Forțele Navale Române, care sunt nominalizate pentru a face parte din Forța de Reacție NATO 2016 — 2017.

Cei 2.000 de militari se vor antrena în comun pe mare și vor pune în aplicare proceduri de operare la standarde NATO, pentru lupta împotriva amenințărilor de orice natură pe mare, subacvatice și aeriene.

"La exercițiu, Forțele Navale Române participă cu 11 nave, două elicoptere Puma Naval, două detașamente mobile de lansare rachete și o navă de suport pentru scafandri, Forțele Aeriene Române asigură secvențele exercițiilor de luptă aeriană cu două aeronave MIG 21 LanceR, dar și un elicopter Puma, pentru evacuare medicală, iar Garda de Coastă românească participă cu o navă de patrulare", precizează comunicatul SMFN.

De asemenea, Bulgaria, Canada, Grecia, Polonia, SUA, Turcia și Ucraina vor participa cu cinci fregate, trei vânătoare de submarine, o corvetă, un submarin, patru aeronave și ofițeri de stat major.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu