ȘOC în PSD! Gheorghe Damian, cel mai performant primar din România a fost EXCLUS din partid!

ȘOC în PSD! Gheorghe Damian, cel mai performant primar din România a fost EXCLUS din partid!

Decizie șoc a conducerii PSD Alba! Mândria PSD, cel mai performant primar ales pe listele PSD și totodată unul dintre cei mai eficienți primari din România, Gheorghe Damian (Ciugud) a fost exclus vineri seara din partid. Alături de acesta, Comitetul executiv județean al PSD Alba l-a exclus și pe consilierul județean Ioan Florea (fost vicepreședinte al Consiliului Județean Alba) care va rămâne în aceste condiții fără mandat. La un pas de excludere a fost și rectorul Universității ”1 Decembrie 1918”, senatorul PSD Daniel Breaz, anunță  Alba24.ro .

Cei doi lideri PSD au fost exluși în lipsă. Decizia este una greu explicabilă, în condițiile în care Gheorghe Damian este primarul cu care PSD s-a mândrit în ultimii ani și care a reușit să obțină în comuna Ciugud cele mai mari scoruri electorale pentru partid, mai ales la alegerile locale. Acesta este considerat unul dintre cei mai buni primari din România, reușind să acceseze fonduri de peste 20 de milioane de euro pentru comuna sa.

Primarul Gheorghe Damian a declarat că nu a participat la şedinţă şi că a fost sunat de către colegi de partid care i-au transmis că a fost exclus din partid. ”Nu cunosc niciun motiv. Nu am avut vreo discuţie în acest sens. O să contest şi o sa rămân fidel valorilor acestui partid. Deocamdată nu am primit nimic în scris”, a spus primarul Gheorghe Damian.

Un comunicat scurt, sec, fără explicații suplimentare a fost postat pe pagina de facebook a PSD Alba:  ”Astăzi, 13.01.2017 a avut loc ședinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD Alba, iar în urma unei analize aprofundate a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru Alegerile Parlamentare 2016 cât şi a rezultatelor obţinute de Organizaţia Judeţeană s-au luat următoarele decizii:
Excluderea din partid a domnului Gheorghe Damian vicepreşedinte PSD Alba şi a domnului Ioan Florea,consilier judeţean PSD.” Comunicatul PSD Alba a fost postat  pe facebook la ora 20,30 minute, probabil după ședința furtunoasă în care au fost excluși cei doi membri din conducerea organizației.

Contactat de alba24.ro, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu nu a dorit să comenteze și să ofere detalii cu privire la motivele excluderii acestora. ”Sunt mai multe aspecte și nu vreau să intru în detalii. A fost o decizie luată cu majoritate covârșitoare” a spus președintele Ioan Dîrzu. Se pare că principalele acuzații aduse în special lui Gheorghe Damian țin de faptul că nu ar fi susținut în mod echitabil toți candidații. Mai precis este vorba despre Ioan Dîrzu, candidat pe primul lor pe Camera Deputaților care a luat mai puține voturi decât candidatul la Senat, Daniel Breaz, acest lucru ducând la pierderea celui de-al doilea loc de deputat de către PSD. Practic, conducerea PSD Alba ar fi considerat că Damian a obținut intenționat mai puține voturi pentru lista la Camera Deputaților decât pentru cea la Senat.

În plus, se pare că după alegerile parlamentare în partid a existat o anumită nemulțumire legată de rezultate, accentuate de obținerea a doar unui mandat la Camera Deputaților, responsabil fiind considerat a fi președintele Dîrzu. Surse din partid spun că acesta n-a mai așteptat să fie luat la întrebări și a dorit să dea o lecție celor pe care i-a considerat ”trădători”. Dacă Florea și Damian au fost excluși, Daniel Breaz este deocamdată intangibil în calitate de senator și este considerat probabil alternativa la conducerea partidului cea mai riscantă pentru președintele Dîrzu.

Comuna Ciugud a fost prima din ţară cu drumuri agricole asfaltate, cu piste de biciclete, internet wireless şi iluminat public asigurat din viteza vântului. Tot aici se află în construcţie un teren de golf şi se fac planuri pentru o sală polivalentă. Ciugudul are şase sate (Drîmbar, Hăpria, Limba, Şeuşa, Teleac şi Ciugud) şi un spor natural pozitiv al populaţiei, fiind din acest punct de vedere printre cele două comune din Alba care au înregistrat creşteri ale numărului locuitorilor. În cele şase sate locuiesc aproximativ 3.200 de locuitori.

În ultimii ani s-a înregistrat o tendinţă accentuată de transfer a tinerilor din oraşul Alba Iulia spre Ciugud, unde cumpără proprietăţi imobiliare.

Incredibil, la Ciugud se face și deszăpezire mai bine ca la București...


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...