ȘOC în PSD! Partidul nu are mesaje centralizate de transmis după condamnarea lui Dragnea!

ȘOC în PSD! Partidul nu are mesaje centralizate de transmis după condamnarea lui Dragnea!

Comunicatorii PSD nu au în acest moment mesaje unitare pe care să le trasmită public, iar departamentul de monitorizare al partidului practic nu mai funcționează, au declarat pentru  G4Media.ro surse din interiorul formațiunii.

De altfel, în primele zeci de minute după pronunțarea sentinței foarte puțini lideri de la vârful partidului au ieșit public cu mesaje unitare în sprijinul lui liviu Dragnea.

Una dintre primele reacții i-a aparținut lui Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD. „Sunt şocat. Nici nu pot sa am o reactie logica dupa ce am auzit decizia. Este absolut ingrozitoare (…) Eu personal ca si alti colegi aveam un raspuns pentru spatiul public in varianta achitarii”, a declarat Ştefănescu pentru site-ul știripesurse.ro.
 
O altă reacție a avut-o senatorul PSD Daniel Breaz, într-o intervenție telefonică la Digi24: „Nu mi se pare o decizie dreaptă. Nu vorbim despre o decizie definitivă. Cât nu avem aşa ceva nu putem vorbi despre vreo retragere din vreo funcţie“.
 
Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat joi, pentru AGERPRES, că această condamnare a lui Liviu Dragnea arată că “avem în continuare judecători care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale”.  “Să vedem la recurs. Sperăm ca în completul de cinci să fie judecători care ţin cont de toate prevederile Curţii”, a afirmat Ioan Mang. Liderul PSD a adăugat că şi “presiunea străzii” a avut un “efect important” în luarea respectivei decizii.

Cea mai corectă a fost, pe fond, declarația lui Mitralieră

Deputatul Cătălin Rădulescu a comentat că PSD va trebui să se întrunească de urgenţă în şedinţă, pentru a discuta situaţia în care se află Liviu Dragnea. Acesta a fost de părere că în condiţiile în care sentinţa nu este una definitivă, Dragnea nu poate fi obligat să demisioneze.

 "Îmi puneţi o întrebare delicată şi eu personal nu vreau să răspund la întrebarea asta. (...) Îi recomand domnului Orban să îşi vadă de partidul dânsului. Ce va urma vom decide toţi colegii. Vom decide toţi lucrurile care trebuiesc urmate. Condamnarea preşedintelui PSD Liviu Dragnea este o condamnare dureroasă, dar este o condamnare în primă instanţă, nu este una decisivă. Eu nu mă bucur", a spus Rădulescu la Realitatea Tv.

"Să știți că pe mine m-a luat prin surprindere, pentru că eu am pariat cu toată lumea că va fi achitat. E destul de mare sentința data - 3 ani și șase luni. Eu susțin că atât timp cât în Europa abuzul în serviciu e dezincriminat, a condamna un pom pe abuz în serviciu mi se pare o chestie destul de nelalocul ei. Mi se pare foarte mult ceea ce a primit președintele. E un moment foarte greu pentru el. Nu aș vrea să fiu în locul lui niciodată. Nu știu cum stă cu psihicul în momentul de față președintele, dar e un moment greu pentru el și pentru partid. Marea majoritate a colegilor noștri se aștepta la achitare", a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

                                            *********
 
Liviu Dragnea a fost condamnat joi, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu EXECUTARE pentru instigare la abuz în serviciu de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Suspendarea executării pedepsei primite în Dosarul ”Referendumul” a fost anulată. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Decizia a fost luată cu scorul de 2 la 1 de completul de 3 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cel care s-a pronunțat pentru condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu suspendare a fost judecătorul Ștefan Pistol, președintele completului.

Dragnea a fost achitat pentru cealaltă infracțiune de care a fost acuzat în dosarul angajărilor fictive – instigare la fals intelectual.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la completul de 5 judecători al Curții Supreme.

Toți inculpații din dosarul angajărilor fictive au primit pedepse cu închisoare, majoritatea cu suspendare. Doar în cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea, a încetat procesul penal pentru că aceasta și-a plătit prejudiciul.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…