Șoc și furie la Belgorod, după „incursiunea“ de luni. „Am dat-o în bară!“

Șoc și furie la Belgorod, după „incursiunea“ de luni. „Am dat-o în bară!“

Un atac al unui grup armat asupra unei regiuni rusești de la granița cu Ucraina la începutul acestei săptămâni a fost întâmpinat cu un amestec de șoc, furie și indiferență.

Un fragment de obuz văzut pe un drum din regiunea Belgorod FOTO: themoscowtimes.com

Regiunea Belgorod, care se află peste graniță de al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, a raportat bombardamente regulate și atacuri cu drone în cele 15 luni de când Moscova a lansat invazia la scară largă a vecinului săum, scrie themoscowtimes.com.

Dar incursiunea de luni pe care Rusia o atribuie armatei ucrainene și despre care Kievul spune că a fost efectuată de o miliție anti-Kremlin formată din cetățeni ruși a fost fără precedent prin intensitatea sa, mai mult de 24 de ore trecând până când luptele s-au încheiat.

"Am dat-o în bară", a declarat telefonic pentru The Moscow Times Pavel, în vârstă de 33 de ani, un șofer de taxi din orașul Belgorod. "Unde erau forțele armate ale Rusiei? Nu înțeleg".

Potrivit oficialilor ruși, un "grup de sabotaj" ucrainean s-a infiltrat luni în districtul Grayvoron din Belgorod, în timp ce zona a fost supusă unui tir susținut de artilerie și mortiere.

"Civilii fugeau grăbiți de bombardamente", a declarat Evgheni, un locuitor al regiunii Belgorod care, la fel ca și ceilalți intervievați pentru acest articol, a cerut anonimatul pentru a vorbi liber.

"Unii dintre prietenii mei au fost răniți. Situația a fost îngrozitoare".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro