ȘOCANT! Vlad Voiculescu a numit un OM în conducerea Ministerului Sănătății!

ȘOCANT! Vlad Voiculescu a numit un OM în conducerea Ministerului Sănătății!

Monica Grigore e blondă, subțire, frumoasă, cu părul lung și cârlionțat. Dacă ai distribui-o într-o piesă de teatru, ar trebui să-i dai musai rol de zână sau de Cenușăreasă. Dacă piesa ar fi cu fete rele, n-ai avea ce să faci cu ea, ar trebui s-o concediezi, s-o trimiți acasă, n-ar ajuta-o deloc fața să capete un rol, scria, în urmă cu doi ani,  pe Blogul său, Simona Tache. Este un text despre un om. Care merită citit cu prisosință! La final o să vedeți de ce....

E teolog la origine și are două joburi. Primul e într-o bancă din Arad, deși ea locuiește în Timișoara. Ziua ei e o fugă permanentă între între casă și birou, între două laptopuri, între aragaz și mașină de spălat, în jurul fetiței ei. Mereu cu telefonul la ureche, nu poartă ceas, nu știe ce dată e, uneori nici ziua săptămânii, iar dacă n-are nimic de făcut 5 minute, devine agitată. 

Țineți minte portretul Monicăi, căci urmează să vă vorbesc puțin despre cancer.

Nu, Monica nu e bolnavă, iar acest text nu e unul în care vă cer să salvați pe cineva, ci unul în care vă spun lucruri pe care e bine să le știți și vă arat un om dintr-un aluat special. Rezerva aia specială și prea mică de aluat, din care Dumnezeu a plămădit prea puține exemplare.

Cu cancerul e așa: atunci când cineva e diagnosticat cu o afecțiune oncologică, esențial în alegerea tratamentului este diagnosticul anatomopatologic, adică concluzia rezultată în urma analizei la microscop a țesutului tumoral prelevat de la pacient și a anumitor teste efectuate de anatomopatolog. Foarte puțini pacienți cunosc importanța examenului anatomopatologic în stabilirea tratamentului. De aceea, atunci când solicita a doua opinie medicală (ceea ce, deși e foarte important, la noi se întâmplă oricum rar), în general o cer referitor la decizia terapeutică. 

“Dar care-i legătura dintre anatomopatologie și Monica?”, vă întrebați, știu. Păi, legătura e asta: cel de-al doilea “job” al Monicăi constă în a obține cea de-a doua opinie pe parte de anatomopatologie de la un laborator din Ungaria, pentru diverși pacienți, aparținători și chiar medici care-i cer ajutorul. Nu, nu intermediază servicii medicale, nu are o afacere în sensul ăsta, e VOLUNTAR pentru Asociația Dăruiește Viață. În 2009, a văzut la televizor un reportaj al Paulei Herlo despre un miting pentru un adolescent bolnav.

Iar Monica a dat, pe adresa asociației, un mail în care le-a spus că ar vrea să le ajute. 

În jurul Monicăi, multă lume s-a molipsit de voluntariat. Până și părinții ei fac asta: “Unde se întâmplă să întâlnească pe cineva diagnosticat cu afecţiuni oncologice, întreabă imediat dacă e ceva cu care am putea ajuta. Nu fac parte din vreo organizaţie, dar fiecare s-a ataşat de cineva cunoscut aşa, cu ajutorul voluntariatului, mama are “copiii ei”, tata pe-ai lui. Sunt puţine discuţii pe care le am cu tata în care să nu verifice cum merge tratamentul cuiva, ştie când au evaluari programate, merge la mănăstiri, scrie acatiste. Şi bifează păcate în plus, înjurând orice i se pare că stă în calea luptei cuiva pentru viaţă.”  

* Later edit 7 iulie 2016: Astăzi, Monica a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății condus de Vlad Voiculescu.

* Citiți textul INTEGRAL pe simonatache.ro *

** Sâmbătă, Vlad Voiculescu a arătat, pe Facebook, motivele pentru care a numit-o secretar de stat pe Monica Grigore Althamer.

Notă. N-am pus ghilimele la ȘOCANT în titlu din motive lesne de înțeles...






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”