Sociolog: Rezultatul din 11 decembrie va fi o mare SURPRIZĂ!

Rezultatul alegerilor din 11 decembrie va fi o mare surpriză! Un foarte apreciat sociolog a comentat pentru Comisarul.ro, sub anonimat, controversatul procent al celor care refuză să răspundă în continuare la sondajele efectuate de partide. Solicitarea sa de a păstra discreția este normală, atâta timp cât conduce sondajele unui institut ale cărui rezultate sunt prezentate deja de un post de știri. Declarațiile sale sunt însă bulversante.

„Este pentru prima oară, din 1990 încoace, când un procent atât de mare de persoane, cifra este constant peste 40, refuză să-și arate intențiile de vot”, spune sociologul. „Este o „spirală a tăcerii”, da. Și pot afirma cu certitudine, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de ziua votului, că avem de-a face cu o masă de români care știu deja cu cine vor vota. Oricât de mare și emoțional ar putea fi un eveniment care ar avea loc până pe 11 decembrie, acești oameni nu-și vor schimba opțiunea de vot decât într-un procent nesemnificativ”, spune sociologul.

Așadar, cu ce avem de-a face? Pe 11 decembrie ne așteaptă o mare surpriză! Vorbim despre un procent de două cifre(adică între 14 și 16 la sută) care se poate adăuga procentelor actuale ale unui partid, spune cunoscutul sociolog. Iar noi am scos PNL din acest „cerc al suspecților”, spune el. Nu către PNL sau ALDE ori PMP se va duce acest vot masiv. Ci către unul dintre aceste două partide: PSD sau USR.

În fapt, spune sociologul, ne confruntăm cu cele două tendințe din societatea românească din acest moment. Este un fenomen foarte interesant și pentru noi. Și chiar și din dialogul pe care-l avem cu colegii din branșă reiese acest moment-cheie. Unii se grăbesc să dea aceste procente în favoarea PSD, alții, dimpotrivă, mai rezervați, așa cum înclin să fiu și eu, preferă să nu se hazardeze. 

Cum s-ar traduce surpriza în cifre din 11 decembrie? Păi am putea avea, dacă respectăm aceste date, două scenarii. 

Primul scenariu:

PSD- 44-46%

PNL- 26-28%

ALDE- 7-9%

USR- 6-8%

UDMR- 5-7%

PMP- 4-5%

Al doilea scenariu:

PSD- 33-35%

PNL- 26-28%

USR- 16-18%

ALDE- 5-7%

UDMR- 5-7%

PMP- 4-5%

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

4 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

5 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei