Șoferii care și-au abandonat mașinile în atentatul de pe London Bridge, amendați dintr-o 'greșeală lipsită de sensibilitate'

Șoferii care și-au abandonat mașinile în atentatul de pe London Bridge, amendați dintr-o 'greșeală lipsită de sensibilitate'

Agenții de circulație din capitala Marii Britanii au emis amenzi pentru parcare ilegală conducătorilor auto care și-au părăsit mașinile în trafic în timpul atentatului comis sâmbătă seară în zona London Bridge, informează The Telegraph.

Miercuri, la cinci minute după ce autoritățile i-au informat pe șoferi că a fost îndepărtată interdicția ce limita accesul în zona în care a avut loc atentatul și că aceștia își pot ridica autovehiculele, un agent de circulație a fost observat scriind amenzi pentru vehiculele abandonate.

Agenția de Transport a Londrei (Transport for London) s-a scuzat pentru 'greșeala lipsită de sensibilitate' după ce au fost emise notificări de amenzi în zona Borough High Street când cordonul de polițiști a fost redus miercuri dimineață.

Amenzile, care pot ajunge la 130 de lire, pot fi anulate, a dat asigurări un purtător de cuvânt al agenției de transport. ''Ne cerem scuze fără rezerve pentru greșeala noastră lipsită de sensibilitate. Aceste amenzi nu ar fi trebuit să fie emise și vor fi imediat anulate'', a spus acesta.

Pe parcursul acestei săptămâni în zona în care a fost comis atentatul vor fi prezenți agenți de circulație, însă nici o mașină care a fost parcată în zona cordonului de poliție nu va fi amendată, notează sursa citată.

O zonă de excludere a fost instaurată de poliție după ce trei atacatori aflați la bordul unei camionete au intrat în plin, sâmbătă seara, într-o mulțime de pietoni în apropiere de Borough Market, după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, înainte de fi uciși de poliție.

Poliția britanică a confirmat, miercuri, faptul că opt persoane și-au pierdut viața, iar 48 au fost rănite în urma atacului care a condus la interdicția de circulație pe o mare parte a zonei London Bridge. Ca urmare, șoferii au fost nevoiți să își abandoneze autovehiculele aceștia fiind informați de autorități că își vor putea ridica mașinile miercuri dimineață.

Agenții de circulație din Manchester au fost criticați în mod similar când au vizat autovehiculele parcate în preajma zonei de desfășurare a evenimentului-tribut "One Love", ce a prilejuit revenirea solistei americane Ariana Grande la Manchester, după ce finalul concertului său din urmă cu două săptămâni a fost marcat de un atac terorist sinucigaș soldat cu 22 de morți și 116 răniți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...