Soldații ruși respinși din regiunea Harkov nu au putut să folosească imediat drone din cauza unor probleme cu un software

Soldații ruși respinși din regiunea Harkov nu au putut să folosească imediat drone din cauza unor probleme cu un software

Soldați dintr-un batalion rusesc staționat în regiunea Harkov, în estul Ucrainei, au cerut la sfârșitul lunii iulie mai multe drone pentru a rezista contraofensivei ucrainene, dar nu le-au putut folosi din cauza problemelor întâmpinate cu un software, relatează Reuters.

Echipamente militare abandonate de ruși în Harkov FOTO AFP

O arhivă ce conține mii de documente lăsate în urmă de trupele rusești și analizate de Reuters fac lumină asupra cauzelor eșecurilor suferite de armata rusă în Harkov, regiune ocupată parțial încă din primele zile ale războiului din Ucraina și eliberată la mijlocul lunii septembrie.

Conform unor documente, soldați din cadrul batalionului staționat la Balaklia au cerut mai multe drone, dar acestea nu au putut fi folosite imediat.

„Cvadricoptere!!! Urgent!”, a scris un soldat în data de 19 iulie către superiorul său ierarhic, potrivit Reuters.

Deși solicitarea a primit un răspuns favorabil, cu livrarea a patru drone de tip Mavic-3 chiar a doua zi, totuși aceste dispozitive nu au putut fi folosite imediat, așa cum cerea situația. În timp ce se aflau în bătaia focului, soldații ruși au fost nevoiți să instaleze un nou software și apoi să facă antrenamente pentru a manevra dronele.

Având în vedere că dronele Mavic-3 nu sunt militare, solicitarea lor poate fi interpretată ca un semn al disperării trupelor rusești în fața contraofensivei ucrainene, notează Business Insider, care preia investigația publicată de Reuters.

Alte documente analizate de Reuters arată că soldații ruși aflați la Balaklia au cerut insistent muniție, unul dintre ei plângându-se că „mitraliera sa nu va funcționa fără gloanțe înăuntru”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…