Soldații ruși se retrag din Melitopol în fața contraofensivei ucrainene

Soldații ruși se retrag din Melitopol în fața contraofensivei ucrainene

Trupele ruse se retrag din orașul Melitopol înspre Peninsula Crimeea, a anunțat miercuri primarul ucrainean al acestui oraș din sudul regiunii Zaporojie.

Soldați ruși patrulând în Melitopol la începutul războiului FOTO EPA-EFE

Potrivit edilului Ivan Fedorovov, coloane de material militar au fost constatate la Cionhar, un sat situat la granița dintre Crimeea și restul teritoriului ucrainean.

Melitopol a fost capturat de ruși la începutul lui martie. Prezența soldaților ruși a stârnit numeroase proteste din partea localnicilor și a fost afectată de acțiuni ale partizanilor.

Reîntoarcerea armatei ucrainene în Melitopol oferă Kievului posibilitatea de a perturba liniile de aprovizionare între Peninsula Crimeea și Donbas, unde forțele armate rusești ocupă teritorii.

Avansul trupelor ucrainene continuă, reușind să ajungă la Voceansk, un sat situat din regiunea Harkov situat la trei kilometri de frontiera cu Rusia.

În satul Cikalovske, recent revenit sub steagul ucrainean, Svitlana Honcear a descris retragerea rușilor ca fiind bruscă și rapidă. „Au plecat ca vântul. Au fugit cu toate mijloacele posibile”, a declarat ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...