Soldații ucraineni au revizitat locul unde l-au aruncat în aer, la propriu, pe șeful unui echipaj de tanc rusesc. De ce l-au comparat cu Iuri Gagarin

Soldații ucraineni au revizitat locul unde l-au aruncat în aer, la propriu, pe șeful unui echipaj de tanc rusesc. De ce l-au comparat cu Iuri Gagarin

Soldații ucraineni au mers în satul Pravdine, regiunea Herson, unde în septembrie au reușit remarcabila distrugere a unui tanc rusesc cu o lovitură care a propulsat comandantul vehiculului de luptă zeci de metri în aer, atrăgând comparații cu celebrul cosmonaut rus Iuri Gagarin, conform Hotnews.ro .

Lovitura a provocat explozia tancului care l-a propulsat pe comandant Foto: Captură video

Conform unei înregistrări video realizate în luna septembrie forțele ruse au lovit un tanc rusesc care arbora un steag negru, cu un sistem antitanc Javelin, de la o distanță de 730-750 de metri.

Lovitura a provocat explozia vehiculului de luptă rusesc care l-a propulsat pe comandantul său, cel care stă în turelă, la zeci de metri în aer, acesta aterizând apoi prin acoperișul unei locuințe din apropiere.

Unii interauți au comparat tanchistul rus cu cosmonautul Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în spațiu.

Remarcabil a fost și faptul că explozia a avut loc în pofida faptului că tancul a fost lovit frontal de racheta lansată de sistemul Javelin, nu de deasupra, cum se întâmplă în majoritatea detonărilor catastrofale a munițiilor aflate la bordul vehiculelor de luptă rusești.

Soldații ucraineni au mers acum la locul faptei și au găsit tancul rusesc acolo unde a fost distrus, vorbind cu proprietarul casei în care a aterizat tanchistul rus și filmând locul în care acesta a căzut prin acoperiș:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...