Soluţia japonezilor pentru a preveni extenuarea la muncă: dulapuri pentru somn

Soluţia japonezilor pentru a preveni extenuarea la muncă: dulapuri pentru somn

Somnul la birou este ceva obişnuit în Japonia, unde epuizarea la locul de muncă are şi un termen: karoshi. De altfel, un angajat care adoarme la muncă este adesea văzut ca un model de sârguinţă, întrucât a lucrat până la epuizare. Însă există şi sute de decese legate de surmenaj, aşa că angajatorii sunt nevoiţi să vină cu soluţii pentru scăderea nivelului de stres şi oboseală.

Dulapurile destinate somnului sunt înalte şi sunt proiectate pentru a susţine capul, genunchii şi spatele persoanei, astfel încât să nu cadă.

Prin această iniţiativă se doreşte încurajarea unui stil de muncă sănătos şi lipsit de extenuare.

„În Japonia, există o mulţime de oameni care se închid în baie pentru a lua o pauză, ceea ce nu cred că este sănătos”, a spus Saeko Kawashima, directorul companiei care va oferi aceste „cutii”.

Japonia are unele dintre cele mai lungi zile de lucru din lume. Una din patru companii solicită angajaţilor să lucreze mai mult de 80 de ore suplimentare pe lună — adesea sunt neplătite —, potrivit unui studiu guvernamental realizat în 2016, scrie The Mirror.

În prezent, aceste dispozitive urmează să fie instalate în birourile japoneze, astfel încât angajaţii cu „gulere albe” să se poată odihni pentru perioade scurte în timpul programului. „Sperăm că dispozitivele vor fi folosite de companii pentru promovarea odihnei.”, a mai spus Kawashima.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei