Soluţie de plată unică în România pentru călătoriile cu transportul în comun, în premieră în Braşov, Constanţa şi Iaşi

Soluţie de plată unică în România pentru călătoriile cu transportul în comun, în premieră în Braşov, Constanţa şi Iaşi

Oraşele Braşov, Constanţa şi Iaşi vor fi primele oraşe care vor beneficia de o soluţie inovatoare în România, care redefineşte plăţile pentru călătoriile cu transportul în comun.

Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, tehnologia pusă la dispoziţie de Mastercard agregă tranzacţiile pe o anumită perioadă, le interpretează şi determină un profil personalizat de călătorie pentru fiecare posesor de card, astfel încât acesta să plătească tariful optim.

Mastercard, în parteneriat cu OTP Bank România şi Radcom, dezvoltator de echipamente şi soluţii complete de ticketing, au finalizat cu succes implementarea unui astfel de soluţii.

Serviciul va fi disponibil tuturor posesorilor de carduri Mastercard, iar primele oraşe care vor beneficia, în premieră, de noua soluţie sunt Braşov, Constanţa şi Iaşi. Operatorii de transport public din aceste oraşe dispun deja de echipamente instalate în autobuzele din flota proprie.

Tranzacţiile sunt gestionate de sistemul OptiFare, dezvoltat de Radcom şi procesate de OTP Bank, cele două instituţii gestionând agregarea, calcularea tarifului şi decontarea prin reţeaua bancară, în funcţie de tarifele implementate de fiecare operator de transport public.

"Oamenii caută tot mai mult servicii care se pliază pe preferinţele şi stilul lor de viaţă şi care le pot oferi ceea ce au nevoie, simplu şi rapid. Soluţia pe care Mastercard a dezvoltat-o alături de OTP Bank şi Radcom nu doar că le oferă posesorilor de card acces la cel mai bun preţ din piaţă pentru călătoriile cu transportul în comun, ci şi ajută operatorii să-şi eficientizeze operaţiunile şi să-şi optimizeze costurile şi sprijină obiectivelor municipalităţilor privind creşterea gradului de utilizare a transportului public pentru decongestionarea traficului şi reducerea poluării. Practic, vorbim despre o soluţie tehnologică, dar şi sustenabilă, care implică un ecosistem vast de beneficiari", a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.

Directorul general adjunct OTP Bank România, Roxana Hidan, susţine că soluţia tehnologică este similară cu cele mai avansate soluţii de plată disponibile în sistemele de transport public din marile oraşe ale Europei.

"Suntem prima bancă din România care implementează acest serviciu ultra-modern de plată în mijloacele de transport public, în parteneriat cu Mastercard şi Radcom, continuând astfel seria dezvoltărilor de soluţii de plată inovatoare, pe care le punem la dispoziţia clienţilor noştri. Soluţia tehnologică este similară cu cele mai avansate soluţii de plată disponibile în sistemele de transport public din marile oraşe ale Europei, iar introducerea în premieră pe piaţa din România ne face să fim mândri şi încrezători în succesul acesteia, ţinând cont de multiplele beneficii pe care le oferă atât operatorilor de servicii de transport public, cât şi utilizatorilor finali, posesori de carduri Mastercard", a precizat Hidan.

La rândul său, Melinda Păunescu, Development Director Radcom, afirmă că soluţia se adresează tuturor operatorilor locali, regionali din România putând asigura într-un viitor apropiat interoperabilitatea serviciilor de transport.

"Să poţi călători fără grija biletului sau a unui abonament preplătit, ştiind în acelaşi timp că nu vei plăti mai mult, ci, din contră, că vei plăti exact ce ai consumat la cel mai bun tarif disponibil în oferta operatorului de transport devine noua normalitate în transportul public. Suplimentar, operatorii de transport public vor putea beneficia de cardurile deja emise în piaţă pentru a 'activa' inclusiv abonamente subvenţionate, funcţionalitate care le va aduce importante reduceri de costuri, folosindu-se practic infrastructura de emitere şi gestiune furnizată deja de industria bancară", a subliniat Melinda Păunescu.

Soluţia le asigură un beneficiu important şi operatorilor de transport public, pentru că permite reducerea considerabilă a costurilor asociate tranzacţiilor cu numerar şi o eficienţă mult mai bună. De asemenea, prin intermediul noii tehnologii, aceştia le pot oferi posesorilor de card Mastercard costuri preferenţiale, în parteneriat cu Mastercard.

Totodată, adminstraţia publică a oraşelor va dispune, astfel, de un instrument în plus pentru a stimula utilizarea transportului public, ceea ce facilitează fluidizarea traficului rutier, în special în situaţii excepţionale, precum şi reducerea gradului de poluare.

Posesorii de carduri Mastercard vor beneficia de servicii moderne de plată, la standarde europene, iar de aceeaşi experienţă unică se pot bucura şi turiştii, printr-o experienţă de plată simplificată şi accesarea serviciilor de transport public utilizând propriul card Mastercard. Soluţia permite achitarea celui mai bun preţ în raport cu perioada de timp petrecută pe o anumită rută, dar şi folosirea cardului Mastercard ca suport pentru abonamentele de transport.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale