Sondaj: Peste jumătate dintre candidaţii care au trimis CV-uri pentru angajare nu au primit feedback de la angajatori

Sondaj: Peste jumătate dintre candidaţii care au trimis CV-uri pentru angajare nu au primit feedback de la angajatori

Mai mult de jumătate dintre candidaţii care au aplicat anul acesta pentru un loc de muncă nu au primit feedback de la angajatori, iar aproape la fel de mulţi au declarat că nu vor mai aplica niciodată pentru companiile respective, arată un sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Conform datelor centralizate de eJobs, o treime dintre cei care au participat la studiul citat au spus că şi-au trimis CV-ul pentru 10-20 de joburi de la începutul anului şi până acum.

De asemenea, o pondere similară au aplicat pentru cel mult zece posturi, însă sunt şi candidaţi care au fost nevoiţi să aibă între 20 şi 40 de aplicări, mai mult de 40 de aplicări sau chiar peste 100.

În acelaşi timp, 7,3% dintre respondenţi au răspuns că şi-au trimis CV-ul pentru atât de multe poziţii încât nu-şi mai pot aminti un număr exact.

Potrivit sursei citate, dintre cei care au primit, totuşi, feedback de la angajatori, 23% susţin că răspunsul a venit în câteva zile de la aplicare, 12% într-o săptămână de la aplicare, 5% în două săptămâni şi 13% într-o lună de la aplicare.

"Resemnarea şi revolta sunt principalele două efecte pe care lipsa feedback-ului le are asupra candidaţilor. Astfel, aceştia spun că, deşi îi deranjează, au ajuns să se obişnuiască cu această situaţie şi să nu mai aibă aşteptări din partea angajatorilor sau că, dimpotrivă, vor spune mai departe, cunoscuţilor, despre experienţa avută", se arată în cercetarea eJobs.

În timp ce neliniştea, demotivarea, resemnarea, furia sau nepăsarea reprezintă doar câteva dintre stările care îi încearcă pe cei care aplică, dar nu primesc, ulterior, niciun răspuns, doar 14% spun că acest lucru îi ambiţionează să îşi îmbunătăţească CV-ul sau felul în care aplică.

Pe de altă parte, atunci când primesc feedback de la angajatori, candidaţii se simt motivaţi, recunoscător, liniştiţi sau încurajaţi. Un candidat din zece (10%) declară că îşi doreşte un răspuns de la angajator doar dacă acesta este unul pozitiv.

Studiul eJobs a fost realizat în luna noiembrie, pe un eşantion de 1.143 de respondenţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”