SONDAJ Serbia și Ungaria sunt de partea Rusiei

SONDAJ Serbia și Ungaria sunt de partea Rusiei

O cercetare dealizată de DataDiggers arată percepția cetățenilor din țările est-europene asupra războiului din Ucraina și modul în care se poziționează românii.

Studiul a luat în calcul cetățenii din România, Polonia, Ungaria și Slovacia (toate aceste state sunt membre ale NATO și ale Uniunii Europene), din Serbia (stat care nu este membru NATO și UE, apropiată Rusiei) și nu în ultimul rând tineri din Republica Moldova.

studiu razboi ucraina

Din primele concluzii, se menționează că părerile locuitorilor din mediul urban diferă destul de mult de la țară la țară, în funcție de interesele sau istoricul fiecăreia. În cazul anumitor state se observă apropierea (sau depărtarea) evidentă față de statele participante în acest război.

razbpo ucraina studiu

„Cetățenii din Polonia sunt cei a căror părere despre ruși este de departe una negativă. Totodata, polonezii cred că viitorul Europei o să fie influențat decisiv de război și sunt de părere că Ucraina o să reușească să învingă în această luptă. Poporul polonez este cel care găzduiește cei mai mulți refugiați ucraineni și apropierea lor față de țara vecină este una evidentă, așa cum este și depărtarea de Rusia, contextul istoric fiind un factor decisiv în acest caz.

razboi ucraina sondaj

Opinii asemănătoare cu ale polonezilor au și cetățenii din țara noastră, dar și cei din Slovacia, însă la o scară mai mică. De asemenea, iese în evidență reticența cetățenilor slovaci în vederea integrării Ucrainei în organismele internaționale”, transmite Liviu Micu, cercetător la DataDiggers.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”