Sondajul Kremlinului: Câţi ruşi ar fi împotriva războiului din Ucraina

Sondajul Kremlinului: Câţi ruşi ar fi împotriva războiului din Ucraina

Sondajul a fost realizat la sfârşitul lunii iunie printr-un ordin al Administraţiei Prezidenţiale de la Moscova, iar respondenţii au fost întrebaţi:

„Unii spun că luptele din Ucraina ar trebui oprite cât mai curând posibil. Alţii cred că luptele nu trebuie oprite acum. Care este punctul tău de vedere - primul sau al doilea?”

Conform documentelor obţinute de un site de investigaţii rusesc, Meduza , 30% din respondenţi au afirmat că ostilităţile din Ucraina ar trebui „oprite cât mai curând posibil”.

13% din respondenţi au spus că le este dificil să ofere un răspuns, în timp ce 57% sunt de părere că războiul din Ucraina ar trebui să continue.

Ziariştii de la Meduza spun că autenticitatea documentelor a fost confirmată de o sursă din cadrul Kremlinului, care a văzut sondajul realizat de către VCIOM, centrul rus pentru sondarea opiniei publice.

Cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani dezaprobă cu un procent de 43% războiul şi doar 41% susţin continuarea atacurilor. Cu cât respondenţii sunt mai în vârstă, cu atât sprijină mai mult războiul din Ucraina.

Spre exemplu, respondenţii de peste 60 de ani, cu un procentaj de 72% au răspuns pentru continuarea invaziei.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani, 56% sunt pentru sfârşitul războiului şi doar 19% sunt pentru continuarea sa.

În Moscova şi Sankt Petersburg circa 40% din locuitori îşi doresc ca ostilităţile să se încheie, iar 48% sunt de părere că ar trebui să continue.

VCIOM nu a publicat aceste date pe site, Meduza notând că pe site-ul centrului pot fi găsite rezultatele unui alt sondaj efectuat în luna iunie despre „operaţiunea militară specială”.

Conform acestui sondaj, 72% dintre respondenţi „mai degrabă susţin” războiul, 17% „mai degrabă nu îl susţin”, iar 11% afirmă că le este greu să răspundă la întrebare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”