Sophie Turner, acuzată că-și neglijează copiii. Val de critici pentru actrița din Game of Thrones, după anunțul divorțului

Sophie Turner, acuzată că-și neglijează copiii. Val de critici pentru actrița din Game of Thrones, după anunțul divorțului

Sophie Turner a fost acuzată că și-ar neglija cei doi copii, ca parte a speculațiilor pe marginea motivelor care au dus la divorțul ei de cântărețul Joe Jonas. Mai multe voci anonime au spus că actrița nu ar fi o mamă bună, lucru care a stârnit un val de reacții din partea mamelor care și lucrează, și au grijă de copii. Totuși, acuzațiile cu care se confruntă acum Sophie Turner au creat un val de susținere pentru actrița din Urzeala Tronurilor.

Sophie Turner, alături de Joe Jonas, fostul soț. Foto: arhivă Adevărul.ro

Sophie Turner, analizată din toate unghiurile de mamele din toată lumea

Sophie Turner, actrița cunoscută pentru rolul din „Game of Thrones”, a ajuns în centrul unui scandal media. După anunțul divorțului de Joe Jonas, s-a insinuat că actrița și-ar fi neglijat rolul de mamă din cauza carierei și a stilului de viață extravagant. Aceste zvonuri au venit din partea unor surse anonime prezentate de TMZ , citat de Huffpost.com .

Astfel de afirmații au provocat indignarea mamelor care lucrează, printre care și Danielle Melton, fondatoarea MOTHERboard Society. Melton a devenit susținătoarea actriței și a explicat că imaginea femeii din secolul în care trăim este percepută greșit.

Tot mai multe persoane judecă mamele care lucrează sau care mai au și alte activități în afara vieții de familie, lucru deloc sănătos, spune Danielle, care mai menționează și faptul că „ideea eronată și învechită că mamele nu pot avea o carieră sau petrece timp liber fără a fi văzute ca neglijente nu este normală.”

Totodată, Joe Jonas și echipa sa de PR au fost criticați pentru modul în care au vrut să creeze o imagine de „tată model”. Această abordare a fost văzută ca o încercare de a sublinia ideea că tatăl este contribuitorul secundar în viața de familie, o mentalitate înapoiată.

O problemă mai largă, abordată de specialiști, este aceea că societatea „lucrează” împotriva mamei care muncește. Sarah Spencer Northey, de profesie terapeut, menționează că în multe industrii se așteaptă ca tații să lucreze ca și cum copiii ar fi responsabilitatea altcuiva.

Pe lângă acest lucru, se perpetuează ideea că tații sunt întrebați mai rar despre locația sau starea copiilor lor, în timp ce mamele sunt mereu în centrul atenției, fiind judecate aspru pentru fiecare decizie. Aceasta este o tendință observată inclusiv de Riona O'Connor, actriță și mamă, care remarcă dublul standard aplicat mamelor față de tați.

În pofida criticilor, multe voci s-au ridicat în apărarea lui Turner. Multe mame, fie că lucrează sau stau acasă, au arătat susținere pentru actriță, subliniind faptul că și femeile pot avea o carieră și pot fi mame dedicate în același timp.

Realitatea este că societatea ar trebui să recunoască și să sprijine rolul mamelor care lucrează, în loc să perpetueze standarde duble și așteptări nerealiste. Mamele care trec printr-un divorț, ca și Turner, se confruntă cu suficiente provocări, și fără a mai fi supuse presiunii și judecății publice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat