Soprana Iana Novac reface trupa A.S.I.A după 16 ani VIDEO

Soprana Iana Novac reface trupa A.S.I.A după 16 ani VIDEO

Iana Novac a vorbit la Adevărul Live despre concertul prin care va sărbători 20 de ani de carieră, prilej cu care va reuni trupa A.S.I.A, din care a făcut parte. Artista a mărturisit de ce în familia sa nu se ascultă manele și cum a început relația cu soțul ei, care i-a fost profesor în liceu.

Iana Novac reunește trupa A.S.I.A pentru un concert aniversar

Numită „vocea de aur de peste Prut“, Iana Novac sărbătorește 20 de ani de carieră cu un concert la Sala Palatului, pe 24 octombrie. Artista va fi acompaniată de Orchestra Metropolitană și Corul Acoustic, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, iar invitații speciali vor fi trupa A.S.I.A, trioul Distinto și compozitorul Eugen Doga.

În anul 2010, după succesul avut cu trupa A.S.I.A din care a făcut parte aproape trei ani, a început o carieră solo, abordând stilul pop-opera.

Este un concert aniversar: 20 de ani de muzică, 20 de ani de scenă, 20 de ani de trăiri, de emoții, de muncă imensă. Mă bucur tare mult că sunt artista care a deschis acest drum în România, cu acest gen de muzică, pop-opera. Eu am făcut parte din A.S.I.A, practic, a fost «botezul» meu în showbizul românesc, așa că ele nu puteau lipsi de la acest concert. Va fi un moment cu totul special, mai ales că toate piesele A.S.I.A vor fi cântate cu o orchestră“, a spus artista la Adevărul Live.

Mă trec fiori când mă gândesc, am senzația că am trăit într-o altă viață alături de ele. Nu vom păstra chiar tot din stilul vestimentar și look-ul de atunci, că nu mai suntem nici noi de 18 ani. Vor fi multe surprize, chiar pregătim ceva special“, a mai spus ea.

„Tot ce este în trend pe YouTube nu este neapărat și ceea ce ascultă poporul“

Astăzi s-au schimbat foarte multe lucruri, nu mai este nimic din ce a fost acum 16 ani. Au prins curaj compozitorii și producătorii să facă altfel de muzică. Artiști foarte cunoscuți, care înainte făceau muzică doar pe calculator, au început și ei să introducă instrumente, orchestrații în show-urile lor, să introducă un cor sau o orchestră. Nu mai este doar acea muzică electronică, cu același beat care îți spăla creierul, pur și simplu. Muzica nu poate exista fără melodie, fără vers. La un moment dat, nu mai existau versuri în piese, erau doar niște cuvinte aruncate pe niște note. Lucrurile s-au schimbat, toți ne dăm silința și încercăm să păstrăm un anumit nivel în muzică“, a mai spus Iana Novac.

Totuși, artista crede că adevăratele performanțe din muzică se văd în concerte, în viața reală, nu în trendurile și în cifrele de pe YouTube. „Tot ce este în trend pe YouTube nu este neapărat și ceea ce ascultă poporul. Pe YouTube depinde de buzunarul fiecărui artist cât buget alocă. Dacă tu ai foarte mulți bani și aloci bani pentru ca piesa să aibă 1-2 milioane de vizualizări, acele vizualizări se fac peste noapte. Adevărul nu este pe YouTube, ci în viața pe care o trăim. Pe YouTube trăim în minciună și, din păcate, mulți pică în acea minciună“, a explicat cântăreața.

Manele nu ascultăm în casă, nici nu se discută. Vorbesc despre manelele din ziua de astăzi, nu despre muzica lăutărească, nu despre etnia romă. Acolo sunt niște muzicieni extraordinari, foarte mulți au fost colegi cu mine în liceu și știu din ce familii provin. Eu vorbesc despre acest gen de consum care se ascultă în momentul de față, nu vorbesc de muzica veche lăutărească, acele melodii sunt bijuterii“, a încheiat ea.

Iana Novac a mai vorbit la Adevărul live despre parcursul său muzical în România, dar și despre povestea de dragoste cu soțul ei, care i-a fost profesor la Liceul Dinu Lipatti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…