Sorana Cîrstea a dat cu piciorul unei victorii mari la US Open. A ratat incredibil calificarea în turul 3

Sorana Cîrstea a dat cu piciorul unei victorii mari la US Open. A ratat incredibil calificarea în turul 3

Sorana Cîrstea (32 de ani, 37 WTA) venea cu un ascendent moral asupra elvețiencei Belinda Bencici Elveția (25 de ani, 13 WTA), după victoria din acest an de la Cincinatti, 6-2, 6-7, 6-4. Acum, românca a pierdut în premieră în fața campioanei olimpice en-titre, după ce a avut meciul în mână: 6-3, 5-7, 2-6.

Sorana a fost aproape de victorie, însă a scăpat meciul cu Bencic din mână. Arhivă Adevărul

Românca a început meciul cu un game la zero, elvețianca a întors scorul la 2-1, pentru ca apoi Sorana să preia conducerea jocului și să câștige primul set cu 6-3.

În actul secund, racheta nr 2 a României și-a construit frumos jocul, s-a dus la 5-3 și meciul părea rezolvat. A urmat dezastrul. La 5-4, Sorana a servit pentru meci. A început prost game-ul, s-a făcut 0-40, după care românca a avut o revenire fantastică: a egalat la 40. O dublă greșeală și un out i-au dat șansa elvețiencei să rămână în meci: 5-5.

S-a făcut 5-6 și a venit rândul româncei să servească pentru a salva setul. Sorana s-a pierdut cu firea, a returnat tot mai scurt, a greșit și adversara a câștigat setul secund, după 4 game-uri consecutive: 7-5.

Setul 3 nu a avut istoric. De la 1-1, campioana olimpică s-a distanțat la 4-1. Sorana a avut o răbufnire în game-ul 6, apropiindu-se la 4-2, însă a cedat în final setul cu 6-2.

Pentru calificarea în turul 3, Sorana Cîrstea ar fi primit 188.000 de dolari. Așa, trebuie să se mulțumească doar cu 121.000 $.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...