Sorana Cîrstea dă de Sabalenka, la Miami Open: Bielorusa are un bilanț incredibil în 2023

Sorana Cîrstea dă de Sabalenka, la Miami Open: Bielorusa are un bilanț incredibil în 2023

Sorana Cîrstea (32 de ani) trăiește visul american! Sferturi la Indian Wells și, imediat în săptămâna de după, sferturi la Miami Open. Vorbim despre 18 zile în care românca a jucat nouă meciuri și a câștigat opt dintre ele. Și atenție: la Miami, parcursul lui „Sori“ de până acum a fost unul perfect: fără set pierdut în duelurile cu Contreras Gomez (179 WTA), Garcia (4 WTA), Muchova (55 WTA) și Vondrousova (103 WTA).

Aryna Sabalenka traversează cel mai bun moment al carierei. FOTO: Arhiva Adevărul

La fel ca la Indian Wells, în sferturi, urmează marea provocare pentru Cîrstea! Dacă în California, în această fază, ea a dat de liderul mondial, Iga Swiatek (21 de ani, Polonia), pierzând după o luptă admirabilă , acum, la Miami Open, în calea Soranei iese Aryna Sabalenka (Belarus, 24 de ani, 2 WTA).

Vorbim despre o jucătoare care traversează o formă incredibilă: 22 de meciuri jucate, în acest an, 20 de victorii, 2 înfrângeri! Cu acest bilanț, Sabalenka a cucerit titlul la Adelaide, Australian Open și, săptămâna trecută, a jucat finala de la Indian Wells. Practic, singurele adversare care au învins-o pe Sabalenka, în 2023, sunt Krejcikova (Cehia, 13 WTA), în sferturile de la Dubai, plus Rybakina, în finala de la BNP Paribas Open.

Sabalenka și-a luat deja revanșa în fața lui Krejcikova, de care a trecut, în noaptea de luni spre marți, în optimile Miami Open: 6-3, 6-2. Meciul Cîrstea – Sabalenka se va juca, miercuri, ora urmând a fi anunțată de organizatori. Va fi prima confruntare în care cele două sportive se vor afla față în față. Digi Sport 2 va transmite acest meci, având drepturile pentru Miami Open.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro