Sorana Cîrstea, victima perfectă. Swiatek n-are milă de româncă și o bate de-o zvântă pe unde o prinde

Sorana Cîrstea, victima perfectă. Swiatek n-are milă de româncă și o bate de-o zvântă pe unde o prinde

Chiar dacă a obținut victorii mari cu jucătoare din Top 10 – Aryna Sabalenka, Caroline Garcia, Maria Sakkari sau Elena Rîbakina –, Sorana Cîrstea nu-i poate face față liderului mondial Iga Swiatek, poloneza executând-o fără milă ori de câte ori o prinde.

Sorana Cîrstea nu reușește să-i facă față polonezei. Foto Getty images

Românca a pierdut și cel de-al patrulea duel contra adversarei sale, 1-6, 1-6 în turul 3 la Madrid, rezultat identic cu cel înregistrat în turul secund la Doha, în luna februarie. Iga a mai trecut de Sorana anul trecut, în sferturi la Indian Wells, 6-2, 6-3. Doar la prima întâlnire, petrecută la Australian Open în 2022, jocul a fost echilibrat, dar s-a încheiat tot în favoarea polonezei: 5-7, 6-3, 6-3.

Acum, numărul 30 WTA a pierdut în optimile turneului WTA 1000 de la Madrid în fața liderului Iga Swiatek într-o oră și 18 minute. Sorana Cîrstea a explicat că nu e vorba despre un complex și a dat vina pe propriul serviciu. „Mi se pare că scorul a fost mult prea dur pentru ce s-a jucat, am avut multe oportunități.

Au fost câteva momente în care am simțit că sunt peste ea, dar n-am fructificat ocazia“, a spus sportiva din Târgoviște, care a completat, pentru gsp.ro: „Simt că scorul e destul de dur pentru ce s-a jucat astăzi. Am servit foarte prost astăzi și nu aveam voie, mai ales cu o jucătoare ca Iga. Odată ce eram în punct, simțeam că aveam soluțiile, însă serviciul m-a trădat“, a detaliat românca.

Nu va mai juca vreodată la națională

După meci, Sorana a ținut să anunțe că nu va mai reveni niciodată în echipa de Billie Jean King Cup, chiar și după ce echipa noastră s-a calificat la turneul final în urma victoriei superbe cu Ucraina, scor 3-2. Racheta nr. 1 a țării a felicitat performanța reușită de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, însă a ținut să clarifice că nu-și va schimba decizia, deși, cu ea în echipă și cu Simona Halep, România ar avea șanse să ajungă în fazele superioare.

M-am bucurat enorm pentru fete și am fost foarte mândră de ele. Cel puțin cum au reușit să câștige acea partidă cu Ucraina a fost extraordinar. Mă bucur foarte mult că suntem în Grupa Mondială și le urez din suflet mult succes, și sper să facă o surpriză frumoasă. Acest capitol cred că este închis pentru mine, dar, nu știu, poate până atunci Simona va reveni. Mereu am spus că avem foarte multe fete foarte bune care pot să joace și eu cred că vor face o treabă foarte bună“, a declarat Sorana Cîrstea după meciul cu Iga Swiatek.

Cade în ierarhia WTA

După un prim tur liber, o victorie grea cu filipineza Eala (6-3, 6-7, 6-4) și o înfrângere contra polonezei, Cîrstea rămâne cu un cec de 51.665 de euro şi 65 de puncte WTA. În urma participării la Mutua Madrid Open, românca va aluneca în clasamentul mondial: în ierarhia actualizată live, ea este situată pe locul 32. În continuarea sezonului de zgură, Sorana va juca la Roma, apoi la Strasbourg și la cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, Roland Garros.

Și Jaqueline Cristian a fost eliminată în turul 3 al competiției de la Madrid, pierzând contra celei mai în formă sportive din circuit, americanca Danielle Collins, cu 6-3, 4-6, 1-6.

Rezultate Sorana Cîrstea - Iga Swiatek

1-6, 1-6, Madrid 2024, optimi

1-6, 1-6 , Doha 2024, turul 2

2-6, 3-6, Indian Wells 2023, sferturi

7-5, 3-6, 3-6, Australian Open 2022, optimi

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă