Sorin Cîmpeanu, despre calificativele la muzică, sport și desen: Elevii vor fi încurajați să participe la aceste discipline

Sorin Cîmpeanu, despre calificativele la muzică, sport și desen: Elevii vor fi încurajați să participe la aceste discipline

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a scris pe Facebook că elevii vor fi încurajați să participe la sport, muzică și desen de sistemul de evaluare cu calificative, deoarece nu vor mai simți presiunea notelor.

Calificativele la sport vor încuraja elevii să participe la ore / Foto Arhivă

„Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00.

Din 192.843 de medii analizate, 162.052 sunt medii generale/anuale de 10.00!”, a scris ministrul.

De asemenea, ministrul a precizat că a participat la o dezbatere „constructivă cu reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar şi profesori de educatie fizică”. În cadrul întâlnirii a fost prezentată o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR (Sistemul Integrat Informatic al Învăţământului din România).

Studiul a fost realizat la nivel naţional, pe o eşantionare reprezentativă (220 şcoli din toate judeţele; 64.281 de elevi/min 4 şcoli/judeţ, cu o distribuţie echilibrată între mediile de rezidenţă: urban - rural).

„Sunt foarte multe şcoli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 şcoli din eşantionul de 220 şcoli). Practic, situaţia reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 şi mai puţin de 9.00. Fundamentat pe această situaţie reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient. Pentru invăţământul vocaţional/clase cu profil sportiv se va păstra sistemul de notare de la 1 la zece, lucru deja precizat in proiectul legii”, precizează ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Ne exprimăm convingerea că acest sistem de evaluare, care ia în considerare realităţile din sistemul de învăţământ românesc, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simţi presiunea notei.” a mai spus ministrul Educației.

În plus, acesta a menționat că numărul de ore alocate săptămânal acestor discipline nu va fi diminuat, dar și că va exista posibilitatea de creștere „prin noile planuri cadru care vor fi aplicate începând cu septembrie 2023”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…