Sorina Matei, postare INCENDIARĂ pe Facebook despre Ghiță și Servicii

Sorina Matei, postare INCENDIARĂ pe Facebook despre Ghiță și Servicii

Sorina Matei, fosta colegă de școală a lui Ghiță, și jurnalistul care a dezvăluit în ultimii ani cele mai multe dintre manoperele infractorului Sebastian Ghiță, are o nouă postare incendiară pe Facebook:

„E atât de multă ipocrizie şi minciună pe subiectul Sebastian Ghiţă încât nici nu-ţi mai vine să scrii ceva.
Adevărul este că personajul inculpat, trimis în judecată din 2002, a stat la masă cu aproape toţi decidenţii politici şi instituţionali de la preşedintele României de atunci în jos.

Adevărul este că în el s-au băgat putere şi bani tocmai pentru că stătea la masă cu toată lumea.
Adevărul este că a fost creaţia tânără a vechii mafii securiste şi condamnate şi a fost moştenit.
Adevărul este că prin labirintul lui financiar au rulat sute de milioane de euro/ dacă nu miliarde, cu majoritatea instituţiilor publice, din bani publici, cu toate instituţiile de forţă, iar totul a depăşit demult graniţele României.

Adevărul e că a încercat să distrugă oameni, a devalizat bugete publice, a distorsionat şi mânjit meserii şi adevărul e că omul nu are niciun fel de limite. Este singurul ins pe care l-am văzut cu ochii mei nu doar mințind la nivel de mitomanie sau amalgamând minciuni cu adevăruri parțiale, ci confecţionând la propriu, falsificând, inventând realităţi şi prezentându-le senin ca adevăruri. Da, şi asta m-a speriat. Pentru că am realizat că e de neoprit în mizerie.

Adevărul este că acest cancer s-a extins vreo 10 ani peste România. Şi prea mulţi au tăcut.
Adevărul este că în spatele acestui asalt pe care-l dă continuu asupra instituţiilor de forţă ale României- DNA şi SRI- confecţionat tipic din decupaje şi multe neadevăruri, doar din ce-i convine lui, şi doar cum îi pică lui bine, s-au încolonat toţi condamnaţii, inculpaţii, acuzaţii de corupţie, oameni care au furat şi au minţit, cei obsedaţi sau prietenii lui, dependenţi de el.
Mă amuză cei care "redescoperă" azi contracte ale lui Ghiţă scrise de fapt de alţii. Şi nici pe acelea nu le "redescoperă" pe toate, ci selectiv.

Când un coleg de-al vostru, un ziarist pe care am să-l respect mereu era ţinut în sediul Poliţiei, la Biroul de Investigaţii Criminale, şi târât pe la parchete cu plângeri penale, doar pentru că avea curaj să scrie adevărul despre Ghiţă, voi unde aţi fost? Alţii erau ameninţaţi la propriu cu moartea de băieţi cu cagule. Nu ştiu cum să vă spun, dar chiar aşa a fost. Crâncen, foarte dur totul, agresiv şi fără limită. Şi vedeţi că astăzi scrieţi din ziaristul acela care dezvăluia contracte şi care şi-a făcut treaba. Măcar citaţi-l. Că aşa e corect şi frumos.

Văd azi viteji în presă care acum vreo 4 ani efectiv se îngălbeneau când auzeau de Ghiţă. Sau, mai confortabil, se făceau că nu aud. Unii îi ciuguleau din palme, alţii nu ştiau cum să-i intre în graţii. Eu când am realizat cine e şi ce face de fapt, pentru că iniţial am mers pe buna credinţă având în vedere că mi-a fost coleg de şcoală, am plecat şi l-am înfruntat corect. Nu m-am înclinat în faţa lui.

Prin 2011 şi 2012 se comporta altfel și mă respecta, prin 2013-2014 nu mă mai respecta devenind din ce în ce mai agresiv în ceea ce priveşte meseria mea, încercând să intimideze, să murdărească şi să ameninţe pe toate căile posibile, în 2015 trimitea iar mesaje de respect şi de admiraţie profesională, ca după aceea să redevină agresiv. Acesta e personajul. No limits. Eu oricum am scris tot timpul, în ultimii 4 ani, de el. A realizat până la urmă că nu poate opri asta cu nimic, indiferent ce ar face. Am înțeles încă de prin 2013 că mă consideră prima responsabilă că i-aș fi stricat imaginea pentru că am scris și spus cine este și ce face. A fost adevărat tot.

Cu respect vă spun că făptuitorul a fugit şi corect ar fi să fie prins şi să răspundă drept, pe lege, pentru absolut tot ce a făcut. Atât.”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...