Sorina Pintea spune că posturile nu sunt blocate în sistemul sanitar: Se pot scoate la concurs

Sorina Pintea spune că posturile nu sunt blocate în sistemul sanitar: Se pot scoate la concurs

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat miercuri că posturile nu sunt blocate în sistemul sanitar.

"Anul trecut funcţiona regula doi la unu pentru spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, dar nu pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale, anul acesta nu mai există această regulă, deci atâta vreme cât un post este vacantat, având în vedere că bugetele sunt aprobate, posturile se pot scoate la concurs", a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că a întâlnit manageri de unităţi medicale care i-au spus că nu fac angajări pentru că nu sunt lăsaţi de directorii financiari.

"Am întâlnit manageri care mi-au spus că nu-i lasă directorii financiari, repet, ministrul nu poate acoperi incompetenţa unora şi nici nu cred că este în fişa postului unui ministru acest lucru. Avem cadrul legal, avem buget şi lucrurile nu se respectă", a menţionat Pintea. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...