Soros a renunțat la investițiile în aur în al doilea trimestru

Soros a renunțat la investițiile în aur în al doilea trimestru

Fondul condus de miliardarul George Soros a cumpărat în al doilea trimestru acțiuni în valoare de 535,5 milioane de dolari la Liberty Broadband Corp., companie care investește în operatori de cablu, dar și-a vândut majoritatea acțiunilor la producătorul de aur Barrick Gold Corp., chiar dacă prețurile la aur au atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, arată documentele publicate luni de U.S. Securities and Exchange Commission, transmite Reuters.

Potrivit acestor documente, Soros Fund Management și-a redus semnificativ participația la compania canadiană Barrick Gold până la 1,07 milioane acțiuni în valoare de 22,9 milioane de dolari de la 19,4 milioane de acțiuni în primele trei luni ale lui 2016. De asemenea, fondul lui Soros și-a redus participația la SPDR Gold Trust până la 240.000 de acțiuni în valoare de 30,4 milioane de dolari, de la 1,05 milioane acțiuni în valoare de 123,5 milioane de dolari în primul trimestru.

"Investitorii au fost mai activi în a-și reduce participațiile la companiile miniere, în condițiile în care unele dintre acestea au înregistrat perfomanțe slabe în prima jumătate a anului", a declarat Tai Wong, director la BMO Capital Markets din New York.

În trimestrul al doilea, prețul spot al aurului a crescut cu 7%, în condițiile în care Marea Britanie a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, după ce a crescut cu 16% în primul trimestru, cel mai puternic avans din aproape trei decenii ca urmare a risipirii speranțelor pentru o nouă majorare a dobânzii de bază în SUA.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…

5 Categoria „valori” / 181 de ani de închisoare, în Spania, pentru doi interlopi care în România ar fi luat, prob…