Șoșoacă, o nouă vizită sfidătoare la ambasada Rusiei/Lista minciunilor spuse pentru propaganda Moscovei

Șoșoacă, o nouă vizită sfidătoare la ambasada Rusiei/Lista minciunilor spuse pentru propaganda Moscovei

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a mai făcut o vizită sfidătoare la ambasada lui Putin la București și a dat un interviu în presa rusă, la Eurasia Daily, încărcat de xenofobie, scrie defapt.ro .

Luna trecută, Șoșoacă s-a mai întâlnit cu ambasadorul rus la București, Valeri Kuzmin, la recepția organizată de Ambasada Rusiei cu ocazia aniversării a 78 de ani de la victoria Aliaților împotriva puterilor Axei în cel de-al Doilea Război.

Șoșoacă, vizită sfidătoare la ambasada lui Putin

Vizita la ambasada Rusiei a avut loc marți, cu ocazia Zilei Naționale, și a scris pe Facebook: „Hai cu acuzațiile (…) Opriți războiul, vesticilor! Vrem pace”.

Ea a dat un interviu la publicația rusă Eurasia Daily în care a mințit în repetate rânduri.

Iată o listă scurtă acestor minciuni, conform transcrierii interviului de pe pagina de Facebook a senatoarei:

  • „În România nu se mai produce nimic”. Este fals: de exemplu, Dacia Sandero, produsă și la Pitești, era, luna trecută, cea mai vândută mașină din Europa. Încă din 2019, valoarea în dolari a producției industriale era de trei ori mai mare decât în 2019.
  • „Suntem țara cu cea mai mare emigrare pe timp de pace”. Fals. Venezuela deține acest record.
  • „Trăim numai din împrumuturi și în curând vom ajunge, ca și Ucraina, o țară cumpărată la bursă de organizațiile sorosiste care colcăie in România”. Fals. Împrumuturile sunt tot mai mari, dar România nu este nici măcar țara cea mai îndatorată din UE. Grecia, Italia și Portugalia au daorii guvernamentale care depășesc 100% din PIB.

În afara acestor afirmații false, Șoșoacă a susținut că „Poporul român nu o dorește pe Maia Sandu. Cine și-ar dori o asemenea persoană care și-a vândut nația și țara lui Soros?”, fapt infirmat de toate sondajele, sau că „poporul român, în proporție de peste 98%, se opune intrării României în război și implicării în orice fel a țării noastre în acest conflict care nu ne aparține”.

Într-o declarație încărcată de xenofobie, ea a spus: „Noi nici conducători români nu mai avem, ci tot felul de alogeni puși în funcții publice de Washington, Bruxelles și Tel Aviv”. Ulterior, a repetat-o: „ Noi avem alogeni permiși și puși în fruntea țării ca pe vremea fanarioților, și ca ei vor sfârși”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”