Soția lui Olaf Scholz demisionează din funcția de ministru al educației într-un land din estul Germaniei. Care este motivul

Soția lui Olaf Scholz demisionează din funcția de ministru al educației într-un land din estul Germaniei. Care este motivul

Britta Ernst, soția cancelarului german Olaf Scholz , demisionează din funcția de ministru al educației în landul Brandenburg din estul Germaniei, a anunțat luni cancelaria de stat, relatează Politico.

FOTO: EPA-EFE

Ernst, de asemenea membră a Partidului Social-Democrat de centru-stânga al lui Scholz, deținea acest mandat din 2017. Planurile sale de combatere a deficitului de profesori din land „nu au găsit, din păcate, sprijinul grupului parlamentar SPD din parlamentul landului”, a explicat Ernst în declarația de demisie.

În ultimele săptămâni, au existat tensiuni între ministru și propriul său grup parlamentar. Ea dorea să elimine 200 de posturi didactice vacante și să le suplinească în schimb cu asistenți sociali. De asemenea, Ernst plănuia să reducă fondurile pentru servicii sociale școlare suplimentare.

Colega și deputatul SPD Katja Poschmann a criticat-o deschis pe Ernst și planurile sale la sfârșitul lunii martie, afirmând că fiecare post de profesor și serviciu școlar este „indispensabil”.

Premierul landului, Dietmar Woidke, de la SPD, i-a mulțumit lui Ernst într-o declarație pentru activitatea sa: „Și-a îndeplinit funcția în vremuri dificile... cu clarviziune și mână sigură”. Ernst va fi înlocuită de actualul secretar de stat, Steffen Freiberg.

Nu se știe încă dacă ministerul, cu noul său lider, va retrage acum planurile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”