Soția premierului britanic încasează anual 11,5 milioane de lire sterline de la o companie cu sediul în Moscova

Soția premierului britanic încasează anual 11,5 milioane de lire sterline de la o companie cu sediul în Moscova

Soția premierului britanic Rishi Sunak încasează dividende anuale de 11,5 milioane de lire sterline de la firma care își păstrează biroul din Moscova, cu tot cu personal, scrie cotidianul britanic “The Guardian”, citat de Libertatea.

Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murty FOTO Profimedia

Compania plătește subcontractori din capitala rusă pentru a efectua servicii IT pentru un client global, iar soția lui Rishi Sunak, Akshata Murty, fiica miliardarului fondator al Infosys, Narayana Murthy, deține o participație de 0,91% în companie, în valoare de 690 de milioane de lire sterline, care o recompensează cu dividende anuale de mai multe milioane de lire sterline.

Cei doi, Rishi Sunak și Akshata Murty, se confruntă cu noi presiuni pentru a-și regândi legăturile financiare cu Infosys. La începutul acestui an, Murty a fost de acord să plătească impozit pe dividendele sale de la Infosys atât în Marea Britanie, cât și în India, după ce s-a stârnit un val de proteste cu privire la statutul său fiscal care i-a permis să evite răspunderea în Marea Britanie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”