Soții Clinton au câștigat peste 10 milioane de dolari în 2015, din care au plătit 43% impozit

Soții Clinton au câștigat peste 10 milioane de dolari în 2015, din care au plătit 43% impozit

Candidata democrată la președinția SUA, Hillary Clinton, și soțul ei, Bill Clinton, au câștigat peste 10 milioane de dolari anul trecut și au plătit impozite de circa 43% din venitul lor, potrivit declarației de venit a familiei pe 2015, făcută publică vineri de stafful de campanie al fostei prime doamne, relatează DPA.

Peste jumătate din venitul lor provine din onorariile primite pentru discursuri de Bill Clinton, dar o parte substanțială vine și din acordul cu Hillary Clinton pentru publicarea unei cărți.

Tot în declarațiile de venit pe 2015 se menționează că soții Clinton au donat 9,8% din venitul lor organizațiilor caritabile.

Venitul lor din toate sursele a fost de 10,6 milioane de dolari, scăzând considerabil de la cele 28 de milioane de dolari câștigate în 2014.

Soții Clinton au plătit impozite federale de 3,6 de milioane de dolari în 2015. Ei au mai plătit în New York taxe și impozite locale, ceea ce ce ridică proporția impozitelor plătite la 43%.

Hillary Clinton a câștigat 1,4 milioane din discursurile susținute și 3 milioane de dolari din acordul pentru publicarea unei cărți. La rândul lui, soțul ei a câștigat 5,2 milioane de dolari din onorarii pentru discursuri și 1,6 milioane de dolari din consultanță.

Hillary și Bill Clinton își fac publice câștigurile din 1977, potrivit comunicatului dat publicității împreună cu copiile după declarațiile de venit.

Fosta primă doamnă a cerut ca și contracandidatul său Donald Trump să-și facă publice veniturile. Miliardarul republican a spus că un audit al autorităților fiscale îl împiedică să le facă publice în acest moment, dar a precizat că va face acest lucru după încheierea auditului.

Candidații la președinția SUA nu sunt obligați de lege să-și facă publice veniturile, dar nominalizații au făcut acest lucru de peste 40 de ani, într-o tradiție de transparență.

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a dat publicității și declarația de venit a coechipierului său democrat, nominalizat pentru funcție de vicepreședinte, Tim Caine, din care reiese că el și soția sa au câștigat 313.000 de dolari în 2015 și au plătit impozite în valoare de 71.800 de dolari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...