SpaceX a lansat 10 sateliți și a reușit o nouă aterizare la punct fix

SpaceX a lansat 10 sateliți și a reușit o nouă aterizare la punct fix

Compania privată americană SpaceX a lansat cu succes 10 sateliți de telecomunicații fabricați de Iridium Communications, luni dimineață, cu ajutorul unei rachete din gama Falcon 9, a cărei primă treaptă a revenit apoi fără probleme pe Terra, plasându-se în poziție verticală pe o platformă plutitoare din Oceanul Pacific, informează AFP.

Sursa foto: www.space.com

Lansarea a avut loc de la baza aeriană Vandenberg din California la ora locală 05:37 (12:37 GMT). După șapte minute, prima treaptă a rachetei Falcon 9 și-a pornit motoarele și a realizat o coborâre verticală controlată.

"Aterizare reușită a primei trepte", a exclamat un comentator de la SpaceX în timpul transmisiunii în direct a lansării, ce a fost difuzată pe site-ul companiei create de Elon Musk, în aplauzele inginerilor de la centrul de control din Hawthorne, California.

Reciclându-și rachetele, SpaceX dorește să scadă considerabil costul lansărilor și să deschidă astfel o nouă eră în domeniul explorării spațiale.

Lansarea de luni a fost cea de-a treia din cele opt prevăzute de SpaceX în contul Iridium Communications. Compania dorește să plaseze pe orbită o serie de 75 de sateliți până în 2018, în cadrul unui proiect de 3 miliarde de dolari ce vizează îmbunătățirea rețelei sale mondiale de comunicații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente