Spania a cumpărat primul elicopter H215, care va fi produs în România, din 2018

Spania a cumpărat primul elicopter H215, care va fi produs în România, din 2018

Forțele aeriene ale Spaniei au recepționat marți primul elicopter H215, un aparat care, din 2018, va fi produs în România, la fabrica de la Ghimbav.

Aparatul a fost comandat în iulie 2016 de Ministerul spaniol al Apărării, prin intermediul Agenției NATO de Sprijin și Achiziții (NSPA), conform unui comunicat al Airbus.

Membru al familiei de elicoptere Super Puma, H215 este un elicopter de transport greu, cu două motoare, echipat cu tehnologii de ultimă generație, care corespunde celor mai stringente standarde de securitate. Echipamentul de bord multifuncțional include monitoare digitale multifuncționale, pilot automat în patru axe, care oferă protecția anvelopei de zbor, precizie și stabilitate chiar și în cele mai dificile condiții de operare

Testele finale de zbor pentru noul elicopter s-au derulat la fabrica de la Albacete pe 22 septembrie și tot acolo aparatul a fost vopsit și dotat cu sisteme specifice pentru a dezvolta capabilitățile de căutare — salvare și recuperare de personal atât pe timp de pace cât și de război.

"H215 este achiziția perfectă pentru forțele aeriene moderne. Decizia Spaniei de a cumpăra elicopterul pe care noi îl vom produce în curând în România confirmă valoarea europeană a H215 și deschide calea altor forțe aeriene de a-și întări capabilitățile. Suntem nerăbdători să începem producția H215 la Ghimbav și sperăm că România va cumpăra primul elicopter produs de români", a spus Serge Durand, directorul Airbus Helicopters Industries, care conduce operațiunile grupului în România.

Forțele Aeriene Spaniole dispun de mai multe elicoptere din familia Super Puma, atât în versiuni civile, cât și militare. Noul H215 va intra în dotarea escadronului 802 al Forțelor Aeriene/RCC Canare și va ajunge la baza de la Gando (Gran Canaria) înainte de finalul anului.

Airbus Helicopters a inaugurat pe 13 septembrie 2016 noua fabrică de la Brașov, în prezența președintelui francez Francois Hollande și al premierului Dacian Cioloș. Primul H215 fabricat 100% în România ar putea ieși de pe linia finală de asamblare în 2018. Fabrica de la Ghimbav va avea 350 de angajați când va atinge capacitatea maximă de producție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…