Spania: Mai mulţi pasageri ai unui avion care aterizase de urgenţă au fugit

Spania: Mai mulţi pasageri ai unui avion care aterizase de urgenţă au fugit

Aeroportul din Palma de Mallorca, unul dintre cele mai frecventate din Spania în arhipelagul Baleare, a fost închis vineri timp de aproape patru ore, după ce mai mulţi pasageri ai unui avion care aterizase de urgenţă au fugit, potrivit autorităţilor aeroportului, relatează AFP.

Avionul, care efectua un zbor între Maroc şi Turcia, a fost deviat spre Palma de Mallorca, unde a aterizat de urgenţă din cauza unei presupuse stări de rău a unui pasager, a declarat pentru AFP Garda Civilă.

În timpul evacuării pasagerului în cauză, în jur de 20 de pasageri au profitat de ocazie pentru a fugi din avion. Două persoane au fost arestate, a precizat Garda Civilă.

Potrivit cotidianului El Pais, anchetatorii au în vedere ipoteza unui plan de intrare ilegală în Spania.

Pasagerul care s-a plâns de disconfort a fost dus la spital, unde a fost declarat în stare perfectă de sănătate şi a fost arestat pentru ''ajutor la imigraţia ilegală şi încălcarea legii cu privire la străini'', potrivit ziarului citat. Unul dintre pasagerii care îl însoţise la spital a dispărut şi el, precizează El Pais, care a anunţat încă cinci arestări.

Potrivit aplicaţiei FlightRadar24 , aeronava în care se aflau pasagerii este un Airbus A320 al companiei Air Arabia Maroc şi efectua un zbor între Casablanca şi Istanbul.

În urma incidentului, 13 avioane cu destinaţia Palma au fost redirecţionate către alte aeroporturi, iar 16 zboruri de plecare au suferit întârzieri semnificative, potrivit autorităţilor aeroportuare. Aeroportul a fost redeschis spre miezul nopţii, după aproximativ patru ore de închidere.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...