Spania: Percheziție la sediul unei mici publicații din Catalonia, separatiștii protestează

Spania: Percheziție la sediul unei mici publicații din Catalonia, separatiștii protestează

Garda Civilă spaniolă a percheziționat sâmbătă sediul unei mici publicații dintr-o localitate din Catalonia, suspectată că ar fi imprimat buletinele de vot pentru referendumul privind autodeterminarea, interzis, convocat pentru data de 1 octombrie, relatează AFP.

Percheziția a avut loc în orașul Valls (24.000 de locuitori), care a aderat la Asociația municipalităților independente, dispuse să deschidă secțiile de votare pe 1 octombrie.

După anunțul privind percheziția, mai multe sute de persoane au decis să manifesteze în fața localurilor publicației, strigând ''Vom vota !'' și ''Independență !'', a constatat un fotograf al AFP la fața locului.

În fața unei urne simbolice din carton, manifestanții fluturau drapele separatiste și cântau imnul catalan ''Els Segadors''.

Un purtător de cuvânt al Gărzii Civile din Tarragona (nord-est) a confirmat pentru AFP că Garda '' face o percheziție vizând revista El Vallenc'', fără să precizeze scopul.

Media spaniole au afirmat că forțele de ordine acționează astfel pentru a da de urma buletinelor de vot.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro