SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Capsula Crew Dragon, aparţinând SpaceX, în cursul pregătirilor de lansare

Această imagine a capsulei Crew Dragon, construită de compania SpaceX pentru a opera transportul echipajelor spre şi dinspre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a fost postată de SpaceX pe site-ul său la 6 februarie, perioadă în care Crew Dragon şi racheta portantă Flacon 9 erau în cursul pregătirilor de misiune, conform NASA.

Între timp, prima jumătate a misiunii test a capsulei Crew Dragon s-a desfăşurat cu succes. Capsula, lansată sâmbătă, de la baza Cape Canaveral, a andocat la ISS, iar echipajul avanpostului orbital a deschis trapa ce separă capsula Crew Dragon de modulul de andocare duminică.

Capsula Crew Dragon are la bordul ei un manechin, "un dispozitiv antropomorf cu rol de testare" botezat Ripley, în semn de omagiu adus personajului interpretat de actriţa Sigourney Weaver în filmele din seria "Alien".

Misiunea reprezintă o repetiţie generală pentru primul zbor al capsulei Dragon cu un echipaj uman la bord, care urmează să aibă loc în acest an. Testul a vizat verificarea fiabilităţii şi siguranţei capsulei, cu scopul de a permite NASA să îşi reia în 2019 lansările cu astronauţi spre ISS, ce vor fi realizate de pe sol american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …