SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Racheta Soyuz transportând pe orbită echipajul Expediţiei 63 pe ISS

SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Racheta Soyuz transportând pe orbită echipajul Expediţiei 63 pe ISS

Capsula Soyuz MS-16 este lansată de la Site 31, din cadrul cosmodromului Baikonur, din Kazahstan, joi, 9 aprilie, într-o misiune de transportare a membrilor Expediţiei 63 pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Membrii echipajului, Chris Cassidy, astronaut al NASA şi Anatoly Ivanishin şi Ivan Vagner, cosmonauţi ai Roscosmos, au petrecut 6 ore în capsulă pe orbită, până la întâlnirea cu ISS unde şi-au început misiunea care va dura 6 luni şi jumătate.

Această lansare a fost prima realizată cu ajutorul unei rachete Soyuz-2.1a, purtătoare a capsulei Soyuz MS-16, după ce agenţia spaţială rusă a renunţat anul trecut la exploatarea rachetelor lansatoare Soyuz-FG, de generaţie mai veche. Acest nou model, utilizat pentru lansările fără echipaj uman începând din 2004, se bazează pe un sistem de comenzi digital, nu analog ca în cazul vehiculelor anterioare.

Cei trei astronauţi s-au alăturat echipajului aflat la bordul ISS, alcătuit din astronauţii americani Andrew Morgan şi Jessica Meir şi cosmonautul rus Oleg Skripochka, a căror revenire pe Pământ este programată în data de 17 aprilie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…