SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Roverul Perseverance este instalat pe racheta portantă Atlas V

În această imagine, roverul Perseverance, personajul principal al misiunii Mars 2020, aparţinând NASA, aşteaptă să fie ridicat şi instalat în racheta portantă Atlas V, aflată la baza aeriană de la Cape Canaveral, la 7 iulie 2020.

Misiunea Mars 2020 face parte dintr-un program mai vast ce include misiuni spre Lună ca modalitate de a pregăti o nouă generaţie de astronauţi pentru lungul drum spre Marte.

În trecutul îndepărtat, pe Marte au existat condiţiile şi ingredientele necesare apariţiei vieţii: compuşi organici şi un climat favorabil. Oamenii de ştiinţă speră să descopere în eşantioanele ce vor fi adunate de Perseverance fosilele unor bacterii, fapt ce ar confirma că Marte a fost în trecutul îndepărtat o planetă vie.

Roverul Perseverance, de trei metri lungime şi cu o greutate de aproape o tonă, are "ochi" (19 camere video), "urechi" (două microfoane ambientale) şi un braţ robotic de doi metri lungime. Instrumentele cele mai importante sunt două lasere şi un dispozitiv cu raze X, care, proiectate asupra rocilor, realizează o analiză a compoziţiei chimice şi moleculare a acestora şi pot repera eventualii compuşi organici. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…