SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Zborul Dragonului

SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Zborul Dragonului

Capsula de aprovizionare Dragon, construită de compania SpaceX, a fost lansată vineri, 29 iunie de la baza Cape Canaveral, din Florida, prin intermediul unei rachete Falcon 9, având la bord peste 2.700 de kilograme de echipamente ştiinţifice şi provizii pentru echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Capsula a andocat cu succes la ISS luni, după ce a fost prinsă în spaţiu de astronauţii NASA Ricky Arnold şi Drew Feustel cu ajutorul braţului robotizat Canadarm2 de pe staţia orbitală, la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri.

Printre materialele transportate de capsula Dragon se numără alge pentru experimente ştiinţifice, robotul dotat cu inteligenţă artificială CIMON, de dimensiunea unei mingi de baschet dar şi, extraordinar de important pentru membrii echipajului ISS, cea mai tare cafea din lume denumită sugestiv "Death Wish Coffee", un produs care este cu 200% mai bogat în cofeină decât cafeaua obişnuită.

Capsula Dragon va rămâne aproape o lună cuplată la unul dintre porturile de andocare ale avanpostului spaţial. La finalul acestei perioade capsula va fi încărcată cu materiale folosite în experimente şi va reveni pe Pământ.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro