Specialiștii PNL i-au cerut lui Boloș să vină cu soluții pentru continuarea investițiilor din teritoriu. Răspunsul ministrului SURSE

Specialiștii PNL i-au cerut lui Boloș să vină cu soluții pentru continuarea investițiilor din teritoriu. Răspunsul ministrului SURSE

Marcel Boloș și mai mulți specialiști în domeniul finanțelor din PNL s-au întâlnit marți seară, ocazie cu care i-au fost cerut ministrului să găsească soluții pentru a continua investițiile din teritoriu, potrivit unor surse politice.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor FOTO: GOV

Specialiști din finanțe din PNL i-au solicitat ministrului să găsească soluții pentru ca primarii din teritoriu să își poată continua investițiile, indiferent de ce măsuri fiscale vor fi luate.

Potrivit surselor politice, solicitarea acestora a venit în contextul în care ar exista un curent al unor specialiști în domeniu care ar dori blocarea fondurilor pe anumite zone până la sfârșitul anului 2023.

Marcel Boloș a adunat mai multe propuneri din partea finanțiștilor liberali și le-a promis acestora că le va lua în calcul. De asemenea, ministrul de Finanțe a precizat că investițiile locale nu vor fi afectate.

Șanse mari și pentru alte măsuri fiscale

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni că fără măsurile de austeritate, va fi greu să asigurăm stabilitatea ţării şi va fi nevoie să apelăm la tăieri dure de cheltuieli.

"Fără pachetul acesta de măsuri este foarte greu de asigurat o stabilitate a deficitului bugetar și probabil va fi nevoie în curând de măsuri care să ne asigure încadrarea în ținta de deficit bugetar de 5,5% din PIB.

Acestea privesc în general acele categorii de cheltuieli care în luna decembrie sunt cu un ritm fără precedent, adică acele cheltuieli pe care nu le putem controla și vin mai ales din zona ordonatorilor principali de credite.

În lipsa acestor măsuri, dar și a faptului că nu avem intrate în vigoare măsurile fiscal-bugetare, toate acestea îngreunează procesul de control al deficitului bugetar", a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, luni, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB