Spionajul militar ucrainean: Oficialii ruși de rang înalt din Crimeea încep să-și mute familiile în Rusia

Spionajul militar ucrainean: Oficialii ruși de rang înalt din Crimeea încep să-și mute familiile în Rusia

Reprezentanţii Moscovei din administrația din Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, își „evacuează de urgență” familiile din regiune și din sudul Ucrainei, potrivit unui raport publicat marți de spionajul militar ucrainean (GUR).

Crimeea: Orașul antic Chersonesus FOTO Arhivă

„Acţiunile încununate de succes ale apărătorilor ucraineni au obligat aşa-zisele autorităţi din Crimeea ocupată temporar şi din sudul ţării noastre să-şi mute de urgenţă familiile pe teritoriul Federaţiei Ruse”, informează GUR, potrivit Agerpres .

În pofida încercărilor Moscovei de a da asigurări cu privire la securitatea vieţii în peninsulă, reprezentanţii administraţiei de ocupaţie, angajaţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) şi comandanţi ai unor unităţi militare încearcă în secret de subalternii lor să-şi vândă casele şi să-şi evacueze de urgenţă familiile și rudele din Crimeea.

În schimb, Moscova a interzis celorlalţi cetăţeni să încheie contracte de vânzare-cumpărare de imobile în zonă. În plus, a introdus „restricţii privind circulaţia peste Podul Crimeii şi încearcă prin toate mijloacele să nu permită accesul la informaţii despre contraofensiva desfăşurată de armata ucraineană”, precizează GUR.

Forțele ucrainene au înaintat 13 kilometri pe frontul din sud și au eliberat 13 localități, menționează agenția de presă Ukrinform, preluată de Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!