Spionajul militar ucrainean: Rusia se pregătește pentru iarnă. Recrutări în creștere în Kamceatka și Orientul Îndepărtat

Spionajul militar ucrainean: Rusia se pregătește pentru iarnă. Recrutări în creștere în Kamceatka și Orientul Îndepărtat

În contextul apropierii iernii, Kremlinul caută să-și întărească trupele trimise în Ucraina mai ales cu recruți din Orientul Îndepărtat al Federației Ruse și din Peninsula Kamceatka, anunță spionajul militar ucrainean.

Soldați ruși FOTO Arhivă

Potrivit Direcției Principale de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Kremlinul se va concentra în perioada următoare pe recrutarea de soldați din Orientul Îndepărtat al Rusiei și din Peninsula Kamceatka. Se presupune că acești soldați ar fi mai potriviți pentru operațiunile din timpul iernii întrucât sunt deja adaptați la temperaturi scăzute și nu sunt obișnuiți cu confortul.

Potrivit unor surse ale spionajului militar ucrainean, recrutorii au reușit să atragă personal din aceste regiuni cu promisiunea unor plăți importante.

„Ei înșiși (recruții. n. red.) spun că nu vor câștiga atât de mult toată viața”, precizează sursa citată.

Totuși, avertizează spionajul militar ucrainean, acest personal are un nivel foarte scăzut de pregătire și nu știe nimic despre situația reală din Ucraina.

Totodată, în Rusia are loc o strângere de fonduri pentru achiziționarea de uniforme de iarnă pentru soldații ruși aflați în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”