Spitalul "Victor Babeş": Angajaţii Serviciului tehnic reţinuţi de procurori îndeplinesc condiţiile legale şi de pregătire profesională

Spitalul "Victor Babeş": Angajaţii Serviciului tehnic reţinuţi de procurori îndeplinesc condiţiile legale şi de pregătire profesională

Angajaţii Serviciului tehnic din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" care au fost reţinuţi miercuri în urma tragediei din aprilie îndeplinesc toate condiţiile legale şi de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajaţi, precizează o informare de presă a unităţii medicale.

"Imediat după producerea evenimentului tragic din ziua de 12.04.2021 - când trei pacienţi au decedat în Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea spitalului, ca urmare a blocării ventilatoarelor la care erau conectaţi bolnavii de COVID 19 -, conducerea şi personalul unităţii sanitare au acordat întregul sprijin organelor de anchetă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor producerii tragediei. Precizăm faptul că angajaţii Serviciului tehnic din cadrul spitalului, reţinuţi în cursul zilei de astăzi, îndeplinesc toate condiţiile legale şi de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajaţi", afirmă sursa citată.

Ancheta fiind în derulare, conducerea spitalului şi întreg personalul medical şi auxiliar din cadrul unităţii sanitare vor continua să sprijine autorităţile competente în vederea aflării "depline a adevărului".

"Conducerea şi întreg personalul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" transmit încă o dată cele mai sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile celor decedaţi în tragicul eveniment", afirmă aceeaşi sursă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, miercuri, reţinerea a două persoane pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în cazul tragediei de la Institutul "Victor Babeş" , în care trei pacienţi au decedat. Este vorba de un instalator şi de şeful Serviciului tehnic al spitalului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria