Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Stan (IJ) despre controlul la DNA: Este inedit să contești constatările faptice reținute de colegi în raport

Inspectorul-șef adjunct al Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan, a calificat luni drept "inedită" atitudinea unor membri ai echipei de control de la DNA, care au contestat o serie de constatări făcute de colegi în raportul final.

"Ce este inedit în acest raport este o notă de opinie separată, întocmită de către inspectorii Rădescu, Prisecariu și Focică, în care ce fac doamnele inspector? Arată că nu sunt de acord cu ce au reținut colegele lor în raport. Adică, mai precis, contestă constatările făcute de aceste colege. Această procedură eu, personal, nu am întâlnit-o în 19 ani de magistratură și șapte ani ca inspector — să contești constatările faptice reținute de colegi într-un raport de control", a declarat Gheorghe Stan, în cadrul ședinței Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit acestuia, raportul de control nu a respectat nici structura stabilită prin ordinul inspectorului-șef al Inspecției Judiciare.

"Raportul nu a respectat structura din ordinul inspectorului-șef, din cauza faptului că, după încheierea propriu-zisă a activității de control, doamna inspector Rădescu, în calitate de coordonator, a remis în scris colegelor inspector o adresă prin care solicita ca partea lor din raport să fie întocmită după o nouă structură, stabilită personal de ea, fără consultarea celorlalți membri ai echipei și în contradicție cu ce era menționat, de altfel, în ordinul inspectorului-șef", a precizat Gheorghe Stan.

Inspectorul-șef adjunct al IJ a prezentat luni, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit după controlul efectuat la DNA.

Pe 13 octombrie, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și-a exprimat în fața Secției pentru procurori punctul de vedere, precizând că nu există un raport de control unic întocmit în urma controlului Inspecției Judiciare la DNA, iar concluziile nu sunt unitare și armonizate.

Anterior, pe 12 octombrie, Elena Rădescu, coordonatorul echipei de control la Direcția Națională Anticorupție, și-a prezentat pentru aproximativ trei ore punctul de vedere privind raportul întocmit în urma controlului efectuat.

Concluziile raportului au fost însușite integral de inspectorii judiciari Mihaela Hitruc, Monica Pleșea și Sanda Mateș, în timp ce coordonatoarea echipei de control, Elena Rădescu, și Cornelia Prisăcariu și Mihaela Focică au formulat o opinie separată.

Cele trei au arătat, în opinia separată, că nu sunt de acord cu aprecierea unui refuz al șefei DNA de a pune la dispoziție documentele solicitate, deoarece nu a fost vorba de un refuz expres. În plus, ele au considerat că aspectele menționate în raport vizează modul de efectuare a controlului și nu activitatea DNA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE / Negocierile Danei Gârbovan cu PSD, acasă la Iordache. Lia Savonea, omul-cheie.

2 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

3 Liviu Avram dezvăluie un scenariu exploziv: Nu cumva PSD a devenit o anexă a unor oameni din Justiţie? Rolul D…

4 Boicot total al țărilor democratice față de PSD! Doar țările comuniste și-au trimis oameni la mini-congresul …

5 Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere