Stanciu-Viziteu (USR): Suntem în situaţia în care Comisia de control a SRI acţionează la ordinele unor şefi de partid

Comisia parlamentară pentru controlul Serviciului Român de Informaţii acţionează la ordinele unor şefi de partid, a declarat marţi deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, membru al comisiei.

"Astăzi (marţi - n.r.) va avea loc audierea domnului Maior, aşa cum domnul Dragnea a ordonat. Suntem în situaţia în care Comisia de control a Serviciului Român de Informaţii acţionează la ordinele unor şefi de partid. După cum ştiţi, domnul Dragnea a declarat recent că domnul Maior şi-a depăşit atribuţiile şi ar trebui rechemat la post. Dar ştim cu toţii că afirmaţiile domnului Maior sunt în acelaşi ton cu tratatele bilaterale cu Statele Unite ale Americii, dar şi cu relaţia cu Uniunea Europeană. Domnul Dragnea a fost foarte deranjat de faptul că domnul ambasador a revelat faptul că scrisoarea domnului Giuliani este o acţiune de PR politic. Acest lucru a fost chiar confirmat a doua zi de către acest domn avocat", a spus Stanciu-Viziteu la Parlament.

El a adăugat că se gândeşte "cu groază la ambasadorii şi diplomaţii români" care la Ziua diplomaţiei române au avut în primele rânduri "două persoane condamnate penal pentru corupţie: Adrian Năstase şi Adrian Severin".

"Este un semnal groaznic dat de PSD diplomaţiei româneşti şi relaţiei cu ceilalţi parteneri", a menţionat Stanciu-Viziteu.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a venit marţi la Parlament pentru a fi audiat în Comisia pentru controlul activităţii SRI, audieri care se referă la activitatea sa de director al serviciului de informaţii. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

3 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

4 VIDEO Zeci de vedete și influenceri au petrecut fără măști și distanțare la inaugurarea Hotelului Novum din Ol…

5 Epidemiologul Molnar Geza: Al doilea vârf va fi depășit în două săptămâni. Nu se impune o nouă izolare