Starea sănătăţii opozantului rus Navalnîi se ameliorează (spital german)

Starea sănătăţii opozantului rus Navalnîi se ameliorează (spital german)

Starea de sănătate a principalului opozant rus Aleksei Navalnîi înregistrează ''unele ameliorări'', a anunţat vineri spitalul din Berlin unde acesta este tratat de când a fost victima unei posibile otrăviri în Rusia, potrivit autorităţilor germane, relatează AFP.

''Au existat unele ameliorări ale simptomelor cauzate de ingestia'' unei substanţe din grupul de inhibitori ai colinesterazei, la originea otrăvirii, a anunţat Spitalul Charité, într-un comunicat, precizând că Navalnîi se află încă în comă indusă şi sub asistenţă respiratorie.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmyche, a confirmat într-un mesaj pe Twitter că în prezent nu există ''o ameninţare gravă pentru viaţa acestuia''. ''Cu toate acestea, medicii sunt întotdeauna atenţi la orice prognostic'', a adăugat ea.

Spitalul a reiterat că nu este posibil în acest stadiu să se stabilească dacă rusul, în vârstă de 44 de ani, ar putea rămâne cu sechele pe termen lung din cauza ''acestei intoxicaţii grele''.

Luni, la două zile de ce a fost spitalizat de urgenţă în Germania, medicii de la Spitalul Charité au anunţat că au identificat urme de otrăvire cu o substanţă din grupul de inhibitori ai colinesterazei, din care fac parte arme chimice puternice numite ''agenţi inervanţi''. Printre acestea: celebrul sarin, VX sau Noviciokul rus, utilizat pentru otrăvirea fostului spion Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia, în 2018, în Anglia.

Medicii ruşi care l-au tratat pe Aleksei Navalnîi în timpul spitalizării sale în Siberia au dat asigurări că nu au găsit în urma testelor o astfel de substanţă în organismul opozantului.

Principalul opozant al puterii preşedintelui Vladimir Putin, autorul unor publicaţii care denunţă corupţia elitelor ruse, care sunt distribuite la scară largă pe reţelele de socializare, Aleksei Navalnîi a fost transferat sâmbătă din Siberia la un spital din Berlin.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front