Start în competiția Cioloș – Barna / Miza: șefia noului partid și candidatura la prezidențiale în 2024

Start în competiția Cioloș – Barna / Miza: șefia noului partid și candidatura la prezidențiale în 2024

USR și PLUS au intrat în linie dreaptă cu fuziunea și pregătesc pentru primăvara acestui an congresul la care va fi aleasă conducerea unică a viitorului partid, conform calendarului anunțat public încă de anul trecut. Miza congresului va fi alegerea președintelui, confruntarea probabilă fiind între Dan Barna și Dacian Cioloș, și viitoarea candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, scrie G4Media .

Cele două partide au decis anul trecut să fuzioneze și au operaționalizat mișcarea politică, iar acum e așteptată o decizie finală a Tribunalului București în următoarele săptămâni.

Odată cu sentința instanței, cele două partide vor începe pregătirile interne pentru congresul din primăvară, care ar urma să fie organizat în aprilie sau mai.

E de așteptat ca pentru șefia viitorului partid să intre în cursă actualii co-președinți, Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS), ambii având în vizor și o viitoare candidatură la prezidențialele din 2024.

Dacian Cioloș a anunțat public la finalul anului trecut că ”probabil” va candida în 2024, când se va încheia cel de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis. Întrebat explicit de moderatoarea Digi24 dacă ia încalcul o candidatură, Cioloș a spus: ”Nu exclud. 2024? Nu știu, să vedem. Probabil. Dacă nu va fi în 2024, nu știu când s-ar mai putea”.

Dan Barna nu a făcut nici un anunț public legat de intenția de a candida la prezidențialele din 2024. El a fost candidatul USR PLUS în 2019, când s-a clasat pe locul trei, după Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

De altfel, între cele două tabere politice au apărut deja unele tensiuni, dată fiind miza alegerilor interne. Anunțul public al lui Cioloș privind candidatura la prezidențiale i-a luat prin surprindere pe USR-iști, dat fiind că numele candidatului va fi stabilit după alegerile interne. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…