Stat Islamic difuzează o înregistrare video în care autorul atacului din Germania îi amenință pe 'necredincioși'

Stat Islamic difuzează o înregistrare video în care autorul atacului din Germania îi amenință pe 'necredincioși'

Gruparea ultra-radicală Stat Islamic (SI) a difuzat marți o înregistrare video în care apare autorul atacului din Germania în care acesta anunță că va comite acest atac și în care rostește amenințări împotriva 'necredincioșilor', relatează AFP.

În înregistrarea video subtitrată în limba arabă și difuzată de Amaq, o agenție care are legături cu Stat Islamic, tânărul afgan, prezentat sub numele de 'Muhammad Riyad', apare cu un cuțit în mână, anunțând în limba paștună că executa o 'operațiune' în Germania și descriindu-se ca fiind un 'soldat al califatului'.

Afganul în vârstă de 17 ani afirmă în înregistrarea video de două minute și 20 de secunde că 'soldații califatului' îi vor ataca peste tot pe 'necredincioși', un cuvânt folosit de Stat Islamic referitor la occidentali. El a afirmat că noi atacuri vor avea loc și în alte părți.

Tânărul afgan a postat un 'mesaj criptic' pe social media cu 24 de ore înainte de atac în care făcea referire la 'dușmanii islamului', a informat poliția germană, relatează DPA.

Mesajele scrise în limba paștună găsite în camera atacatorului includ un pasaj în care acesta afirmă că speră să se poată răzbuna pe necredincioși și să poată merge în rai, a precizat poliția.

Luni seara în jurul orei 21:15 locală, tânărul afgan, solicitant de azil, a rănit grav cu lovituri de topor și cuțit cinci pasageri ai unui tren din Germania , înainte de a fi ucis de poliție. Potrivit primelor date ale anchetei, mai mulți martori au declarat că afganul a strigat 'Allahu Akbar' ('Allah este mare'), iar în camera individului a fost găsit un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecționat artizanal.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat marți atacul , înainte de difuzarea înregistrării video, o premieră în Germania, țară scutită până acum de atentate islamiste de amploare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...