Statele Unite retrag portavionul USS Gerald R. Ford trimis în Mediterana după atacul Hamas

Statele Unite retrag portavionul USS Gerald R. Ford trimis în Mediterana după atacul Hamas

Portavionul USS Gerald R. Ford, desfășurat în Estul Mediteranei după atacul din octombrie al organizației Hamas asupra Israelului, se pregătește să se întoarcă în Statele Unite în următoarele zile, conform anunțului făcut de marina americană luni, transmite AFP.

Portavionul USS Gerald R. Ford FOTO EPA EFE/US Navy

Trimis pentru a "contribui la poziționarea noastră regională de descurajare şi apărare", USS Gerald R. Ford "se va redesfășura în portul său de origine aşa cum era planificat pentru a se pregăti pentru viitoare desfăşurări", conform unui comunicat, citat de Agerpres.

"Departamentul Apărării evaluează constant poziţionarea forţelor în întreaga lume şi va menţine capacități semnificative atât în Marea Mediterană, cât și în Orientul Mijlociu", a adăugat marina americană, adăugând că lucrează "cu aliați și parteneri pentru a consolida securitatea maritimă în regiune".

Departamentul Apărării va continua să se bazeze pe prezența sa în regiune "pentru a descuraja orice actor statal sau non-statal să escaladeze această criză dincolo de Gaza".

Un portavion de nouă generaţie, USS Gerald Ford este o navă cu propulsie nucleară de 100.000 de tone, echipată cu tehnologii noi, fiind catalogată cel mai mare vas de acest fel din lume.

După atacul Hamas din 7 octombrie, Washingtonul a oferit sprijin militar Israelului și şi-a întărit prezența în regiune, inclusiv cu portavionul USS Gerald R. Ford şi alte nave de război.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat